StoryEditorOCM
Dalmacijaružna turistička slika

Obračun šakama pred začuđenim gostima: član mjesne vlasti napao konobara

Piše PSD.
7. kolovoza 2013. - 22:44
Noć kralja Artura u Igranima imala je i manje glamuroznu stranu: jedan od angažiranih mještana je prigodom iskrcavanja materijala za postavljanje pozornice u portu šakom u glavu udario konobara na radnom mjestu, pred gostima, koji im je posluživao hranu. Oštećeni konobar Josip Mahalek je za Slobodnu Dalmaciju kazao:

- Ispred restorana “More” u portu, Zlatko Ravlić je dovezao kamion kojim su dopremljene daske i materijal za pozornicu. Ostavio ga je dugo, vozila nisu mogla prolaziti jer je cesta između kuća i mora uska. Naišla je Slovakinja koja se ipak odlučila progurati nekim bijesnim autom, sva je vrata ogrebala. Nama u restoranu je počeo ručak i kamion nam je smetao u poslu jer imamo štekat uz kuću i uz more.

- Zamolio sam Ravlića da makne vozilo, da je nedopustivo da turistkinja ošteti vozilo, a on drži kamion dva sata na nezgodnom mjestu. Svaki nam je gost dragocjen i umjesto da se brinemo za njega, mi se ovako ponašamo. Sugerirao sam mu da se malo pomakne gdje je širina veća, jer smeta i našim gostima u vrijeme ručka. Na te moje riječi poslao me “u materinu”. Vikao je da su to Vlahini gosti i da ga nije briga. Zatim da ja njemu nemam što “zapovidat” jer je on vlast u mjestu, da je on bitan jer radi za opće dobro - kazao je Mahalek, te dodao:

- Nastavio sam posluživati goste jer je bilo vrijeme ručka, kad se Ravlić nakon toga rječkanja vrati i “puf” - šakom me udari u lice. Uhvatim se za zube, kad mi onda doleti šaka u potiljak. Potrčali su njegovi radnici da ga smire, gosti ostali zapanjeni, turisti prolaze… užas od nelagode i stida – zgrožen je Josip Mahalek.

Pozvao je policiju koja je obavila očevid.

- Nije meni povrijeđena taština, nije mi ni do suda niti da Ravlića kazne, nego mi je nezamislivo da jednim turističkim mjestom, koje ovisi o svakom gostu, vladaju ljudi koji se ponašaju poput šerifa, bahato i nerazumno. Ravlić je član Mjesnog odbora, bio je HDZ-ov kandidat za zamjenika načelnika na prošlim izborima. I takav čovjek koji želi upravljati mjestom tuče šakom u glavu konobara na radnom mjestu, ispred gostiju lokala i pred turistima, i kojega nije briga što je gošća pretrpjela štetu na vozilu jer se s kamionom neće skloniti – zabrinuto će Mahalek.

Do Zlatka Ravlića i njegove verzije priče nikako nismo uspjeli doći. Unatoč dvodnevnoj potrazi, Ravlić nam je ostao nedostupan pa nismo uspjeli doznati je li sve to bilo baš kako nam je kazao Mahalek.

ANA DRAGIČEVIĆ
FOTO: IVO RAVLIĆ / CROPIX

PUSD: Optužni prijedlog protiv obojice

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske (PUSD) potvrdila je da je u Igranima ispred ugostiteljskog objekta “More” došlo do narušavanja javnog reda i mira između 41-godišnjaka i 35-godišnjaka, te da je nakon provedenog istraživanja protiv obojice podnijet nadležnom sudu optužni prijedlog prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:29