StoryEditorOCM
ObalaNESIGURNO KRIŽANJE

Težak sudar na kritičnoj točki usred Dalmacije, mlađa motociklistica zadobila opasne ozljede, donosimo slike s terena

Piše Dalmacija SD
29. listopada 2023. - 16:42

Teška prometna nesreća dogodila se oko 15.30 sati na kolniku Jadranske magistrale u Rogotinu kod Ploča.

Kako doznajemo, sudarili su se 35-godišnja vozačica motocikla marke Yamaha, dubrovačkih registracijskih oznaka, i vozač Oplea Atre karavan, makarskih "tablica". Motocilistica je zadobila teže tjelesne ozljede i prebačena je u bolnicu gdje su joj utvrđene teške ozljede ruku, ali, srećom, glava i kralježnica nisu ugrožene.

Prive informacije o uzrocima nesreće govore da se motociklistica kretala državnom cestom iz smjera Ploča prema Opuzenu, a automobil je ulazio u križanje s lokalne prometnice iz centra Rogotina. Riječ je o iznimno nepreglednom sjecištu dviju cesta, projektiranom desetljećima u povijest, kada su i Magistrala i mjesna ulica bile znatno manje opterećene.

- Godinama upozoravamo na opasnost koja prijeti na tom križanju. Od tehničke ispostave "Hrvatskih cesta" u Dubrovniku smo u više navrata tijekom proteklih pet-šest godina tražili obavljanje ključnih zahvata na križanju kako bi se poboljšala sigurnost svih sudionika u prometu.

Unatoč brojnim obećanjima i već izrađenim projektima, na terenu pomaka nema. Zar se mora dogoditi tragedija da državna tvrtka reagira i obavi najavljene radove - ogorčen je Ante Šunjić, predjednik Mjesnog odbora Rogotin.

image
Ante Šunjić
image
Ante Šunjić
image
Ante Šunjić
image
Ante Šunjić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 08:52