StoryEditorOCM
ObalaSamoniklo bilje

Ne gazi i ne čupaj - hranjivo je: Ovi su ljudi vratili dostojanstvo ukusnoj mišanci na jugu Dalmacije

Piše Gabrijela Bijelić
2. travnja 2023. - 06:42

Još do jučer su ga mnogi smatrali korovom koji treba iščupati, pogaziti ili barem zaobići, a danas je apsolutni vladar zdrave kuhinje, ujedno i simbol buđenja proljeća.

Od koprive do divlje mrkve

Samoniklo bilje posljednjih godina prometnulo se u pravi gastro hit, a krug obožavatelja zelenih ‘detoks’ delicija iz sezone u sezonu se širi dobrim dijelom zahvaljujući radionicama koje uz svesrdnu pomoć kustosice Gradskog muzeja Korčula Sani Sardelić organiziraju supružnici Tamara i Zoran Luković iz Stare skule u Goveđarima:

- Ciklus radionica samoniklog bilja počeo je prije desetak godina na prijedlog danas nažalost pokojne urednice Radio Dubrovnika Adriane Tomašić. Ona je u to vrijeme bila učiteljica plesa u Goveđarima, uočila je kod nas entuzij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 09:38