StoryEditorOCM
ObalaPOSLOVNO ‘TUMBANJE‘

Iznenada zatvorila Splićanima omiljena velika trgovina za spizu i šoping, popularni prodajni centar kupili su - Poljaci!

Piše Dalmacija SD
17. svibnja 2024. - 09:01
Ispod radara šire javnosti prošla je činjenica da je tvrtku ‘Fliba‘ iz Gornjeg Stupnika kod Zagreba, koja upravlja objektom u Kaštel Sućurcu od njegova otvaranja prije više od dva desetljeća, preuzeo novi vlasnikShutterstock

Vrlo je živahno u prodajnim centrima na području Splita i bliže okolice.

Trenutno najveća "pretumbavanja" vidljiva su u Trgovačkom centru "Kaštela" koji velika većina kupaca i ostalih građana naziva jednostavno "Emmezeta", prema imenu najvećeg dućana u kompleksu smještenom na Brižinama u Kaštel Sućurcu.

Ispod radara šire javnosti prošla je činjenica da je tvrtku "Fliba" iz Gornjeg Stupnika kod Zagreba, koja upravlja objektom od njegova otvaranja prije više od dva desetljeća, preuzeo novi vlasnik. Umjesto nekadašnjeg talijanskog kapitala, pa francuskog, u "Flibu" su ušli - Poljaci.

Riječ je o kompaniji "Merkury Market" koja je tijekom proteklih pola godine prepoznatljiva po svojem velikom dućanu na prizemnoj, donjoj etaži centra u Sućurcu, a njihova snaga su sadržaji uređenje kuća i drugih objekata, kao i njihovo svekoliko održavanje.

image
Matija Djanješic/Cropix/Ilustracija

No, oku iskusnih kupaca nije promaknula činjenica da je svoja vrata zatvorila velika prodavaonica lanca "Interspar" koja je također godinama poslovala u jugoistočnom dijelu glavne etaže trgovačkog centra "Kaštela".

Koliko je ključna prodavaonica namještaja, elektroničke opreme i bijele tehnike "Emmezeta" važna brojnim klijentima, toliko je također brojnim građanima važan i "Interspar" kao butiga za prehranu, higijenske potrepštine i sve svakodnevne artikle koje su tamo navikli kupovati.

Cijela priča očito je u velikim promjenama, jer na internetskoj stranici Trgovačkog centra "Kaštela" i dalje uredno stoji kako je "Interspar" radi, ali tu je "sveti" Google znatno ažurniji i navodi se da je ključna prodavaonica - privremeno zatvorena.

O svemu spomenutom svjedoči i rubrika Novosti na web sučelju cjelokupnog centra, jer je se na njoj nalazi reklama za dječju igraonicu u Češkoj (!?), a pojedine rubrike, koje su praktički do jučer bile dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku, "razbucane" su češkim pojmovima. Možda to ne bi trebalo čuditi, jer ispada da internetsku stranicu održava tvrtka iz Brna, ali ipak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 07:18