StoryEditorOCM
Obalastop betonizaciji

Inspektorica naložila uklanjanje šetnice u Dućama, Općini prijeti globa: Zatražili smo građevinsku dozvolu, ne može se ništa rušiti dok traje spor!

9. ožujka 2021. - 13:29
Lokalna vlast je prijavila 'jednostavnu gradnju', a ispostavilo se da im treba 'prava' građevinska dozvolaAnte Čizmić/Cropix

Premda je, kako se moglo čuti, većina stanovnika istočnog dijela općine Dugi Rat pozdravila izgradnju dužobalne šetnice preko plaža od Omiša kroz Duće do konobe "Bracera", dijelu građana se takvo rješenje očito nije svidjelo.

Građevinskoj inspekciji prijavili su radove čiji je investitor lokalna vlast i ishodovali njihovu zabranu! Kako nam je potvrđeno, stopiran je projekt vrijedan 3,1 milijun kuna kojim bi se napravila staza duga 2,8 kilometara, a sve financirano novcem poreznih i komunalnih obveznika s područja Dugog Rata, te iz proračuna Županije i Ministarstva mora.

No, zapelo je, kako inače kod nas biva, na tumačenju, konkretno na pitanju što se to gradi, odnosno je li riječ o pješačkoj stazi koja se smatra jednostavnom građevinom ili (ipak) obalna šetnica za koju j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:05