StoryEditor
Obalaprvi problemi

Jedan vozač kamiona je krenuo preko Pelješkog mosta, ali put mu nije dugo trajao - zapeo je za stupove! Pogledajte fotografije

Piše Dalmacija SD
28. srpnja 2022. - 14:22

Pelješki most je tek otvoren, a prvi su vozači već naišli na probleme. Facebook stranica 'Prometne zgode i nezgode' objavila je fotografiju kamiona koji je zapeo o stupiće na odmorištu na ulazu na most.

Pitanje koje se postavlja je li ovaj vozač u prekršaju. Naime, do dovršenja pristupnih cesta, odnosno stonske obilaznice, preko Pelješkog mosta neće moći prometovati teški kamioni i kamioni koji prevoze opasne terete kako se ne bi zagušivao Ston i eventualno ugrožavao okoliš. Kamioni teži od 7,5 tona će i dalje prometovati po starom preko Neuma. 

Kasnije se pojavilo i tumačenje voditelja Odjela za promet Hrvatskih cesta Slaviše Babića za Hinu. Naime, naglasio je da je trenutačno zabranjen dio prometa za teretna vozila, no i da sva teretna vozila s više od 7.5 tona, koja imaju isporuke na Pelješcu, Korčuli, a za razliku od tranzitnih, mogu prometovati i mostom i pristupnim cestama.

Dakle, i oni veći od 7,5 tona mogu preko mosta, ali samo ako im je krajnja destinacija - Pelješac ili Korčula.  

Stoga, ne znamo je li ovaj kamion s fotografije u prekršaju - to bi trebala utvrditi policija. Ako u međuvremenu nije otišao. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2022 03:18