StoryEditorOCM
Obala‘let‘s split‘

Britanski Guardian hvali Split i božanstvene dalmatinske otoke, evo što je novinarku posebno oduševilo

Piše Dalmacija SD
31. svibnja 2023. - 12:59

Prestižni britanski The Guardian objavio je prilog pod naslovom Let’s Split: Croatian island-hopping is heavenly u kojemu su, osim Splita, posebno istaknute ljepote otoka Brača, Hvara, Šolte, Visa i Mljeta. Reportaža koju potpisuje novinarka Eve Wiseman rezultat je suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu i TZ Splitsko-dalmatinske županije s uredništvom The Guardiana, odnosno sestrinskog medija Observera.

Novinarka Eve Wiseman obišla je brojne prirodne i kulturne znamenitosti Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno je istaknula sinergiju Splita i otoka srednje i južne Dalmacije koji su dostupni redovnim i brzim trajektnim linijama.

Uz nesvakidašnje prirodne ljepote, novinarka je naglasila bogatstvo kulturne baštine, povijesti i nezaobilaznih eno-gastronomskih iskustava lokalnih konoba koje će očarati svakog posjetitelja.

Opisala je i fotografirala razne lokacije i atrakcije, od Dioklecijanove palače, Zlatnog rata, Paklenih otoka i Šolte pa sve do grada Hvara, Bola na Braču, Plave spilje na Visu i Nacionalnog parka Mljeta. Kako je naglasila novinarka, spomenute destinacije sačinjene su od pregršt zanimljivih sadržaja koji će zadovoljiti i one s najvećim očekivanjima.

‘Zastupljenost Hrvatske u najpopularnijim britanskim medijima uvelike utječu na kvalitetnu prezentaciju naše zemlje na britanskom tržištu s kojeg u ovoj godini ostvarujemo odlične rezultate. Naime, prema podacima sustava eVisitor s britanskog je tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvareno preko 134.400 dolazaka i gotovo 540.000 noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima‘, poručuju iz HTZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 19:26