StoryEditorOCM
Dalmacijabravo!

'Nitko nije vjerovao da ćemo uspjeti': idilična dalmatinska općina više nije u blokadi! Postigli su nemoguće, otkrivaju da imaju velike planove

Piše PSD
27. travnja 2019. - 15:02
milna_zivot8-180315

Općina Milna više nije u blokadi, sretnu vijest objavila je na službenom Facebooku, a čestitke pristižu. Milna je, podsjetimo, godinama dijelila sudbinu stotine tisuća građana koji pod blokadom žive od ono malo novca izuzetog od ovrhe, koji stiže na zaštićeni račun, a sve drugo uzima vjerovnik. Poslovni račun Općine blokiran je 2014. godine na zahtjev tvrtke "Hansen Dalmatica", koja nije dobila povrat novac koji je kao "kaparu" ostavila za nikad ostvarenu kupnju zemljišne čestice "Češki kamp". Taj je potez idilično bračko mjesto bacio na koljena.

Predizborni kažin u Milni: 'SDP-ovac je sto godina drža vlast, pa ništa, ovi sad nezavisni mu je bija zamjenik, a HDZ je - bože sačuvaj'

'Nitko nije vjerovao da ćemo uspjeti, a još manje ovako brzo. Dragi mještani i mještanke općine Milna, s ogromnim zadovoljstvom obavještavamo vas kako je općina Milna IZAŠLA IZ BLOKADE!

Od preuzimanja vlasti u listopadu 2018., glavni fokus našeg rada uvijek je bila blokada, taj crni oblak koji se nadvio nad svim planovima i željama koje smo imali za općinu. Nebrojeno mnogo sastanaka, pregovora, dogovora, vremena i truda uloženo je da bi se isplatilo ukupno 4.936.876,04 dugovanja ovrhovoditeljima, ali, što je još važnije jest činjenica da smo u tom procesu uspjeli otpisati ukupno 682.313,00 kamate i tako umanjiti ionako preveliku financijsku štetu blokade za općinski proračun. I napokon, dragi mještani i mještanke, svanulo nam je sunce, od danas općina Milna više nije u blokadi!

Što ovo znači za sve nas, vidjet ćete vrlo brzo, jer smo već počeli s pripremom plana projekata i aktivnosti, a izlazak iz blokade otvara nam nebrojeno mnogo mogućnosti u pogledu njihovog financiranja iz različitih izvora - europskih fondova, ali i onih nacionalnih i regionalnih.

Zahvaljujemo svima na podršci u ovom procesu, zahvaljujemo ovrhovoditeljima spremnima na suradnju i sporazum pri iznalaženju načina za isplatu dugovanja'.

Bio je ovo sjajan tjedan za općinu Milna. Učinimo takvom cijelu godinu!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:59