StoryEditorOCM

Neka krenu maškare: pokladi u Imotskom

Piše PSD.
18. siječnja 2009. - 19:23

Kulturno društvo “Bakove svečanosti” već desetljećima vodi brigu o tome da pokladne svečanosti u gradu proteknu na najbolji način. Pred samu subotnju predaju ključeva grada maškarama i proglasa od Zorana Mustapića, predsjednika Društva, saznajemo i cjelokupan program svih pokladnih događanja u gradu Imotskom.

Nakon što preuzmu ključeve grada, imotske maškare odlaze u Solin gdje će župan Ante Sanader zajedno s gradonačelnicima predati ključeve županije u ruke pokladnih društava.

U Imotskom se tijekom siječnja i veljače organiziraju i tri dječja maskenbala. Susret svih pokladnih društava Dalmacije iz gradova Omiša, Makarske, Trogira, Solina, Sinja, sedam Kaštela organizira se 31. siječnja u gradu Imotskom.

Veliki imotski ples pod maskama predviđen je za 20. veljače na kojem će Imoćani sa svojim originalnim maskama pokazati sve umijeće ne samo pukog maškaranja već prave umjetnosti izrade originalnih maski i odjevnih predmeta za tu prigodu.

Tradicionalna Bakova svečanost ulicama grada vrhunac je i ujedno kraj pokladnih svečanosti u gradu sa stogodišnjom tradicijom organiziranja ovakvih događanja.

Ove godine na programu je i “Večer humora i smijeha” za koju su već pripreme u tijeku, a koja će se održati u kino dvorani u Imotskom, najvjerojatnije 17. veljače.

V. bekavac šuvar / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:46