StoryEditorOCM
Dalmacijaovo nismo očekivali

Nećete vjerovati što ovi hrabri momci rade između dvije vatre: dugopoljski vatrogasci raskopčali odijela i odvažno otkrili da ispod nose - ružičaste grudnjake!

Piše PSD
24. listopada 2017. - 13:25
vatr

U predahu između dvije vatre, dugopoljski vatrogasci snimili su jednu sasvim neobičnu fotografiju. Hrabri momci raskopčali su svoja vatrogasna odijela te odvažno otkrili kako ipsod nose - ružičaste grudnjake!

Što ih je natjeralo na ovaj neočekivani modni izlet, otkrili su nam sami:

'Kao što smo poznati po bezpoštednoj humanosti, tako smo i u ovoj akciji odlučili pomoći na podizanju svijesti u prevenciji u borbi protiv raka dojke.  Ovom slikom zelimo pružiti punu podršku svim osobama koje su u borbi s ovom zloćudnom bolesti', poručuju gasitelji iz Dugopolja te pojašnjavaju:'Obukli smo grudnjake kako bi ukazali da ni muškarci nisu pošteđeni ove bolesti, te dva posto oboljelih čini muška populacija.

Preventiva i rano otkrivanje najbolji je način za borbu protiv ovakve bolesti, u ranoj fazi nastajanja šanse za izliječenje su iznad 80 posto,  dok su u uznapredovaloj fazi svega 30 do 40 posto', poručuje ova specijalna, ružičasta vatrogasna jedinica te apelira na sve da posjete stranice udruge Europa Donna na kojoj mogu saznati puno više o raku dojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 23:39