StoryEditorOCM
Dalmacijaokupili se mještani grubina

"Nećemo blokirati radove, poslušajte i naše mišljenje"

Piše PSD.
17. siječnja 2013. - 16:25
Rekonstrukcija danas najvitalnije imotske prometnice, od raskrižja u Grubinama do Ćelića gaja, te dalje prema čvorištu autoceste u Zagvozdu, nastavlja se s nesmanjenim tempom. No, problema ima, i to na samom početku te županijske prometnice, 100-200 metara prema Novaku i Poljicima, gdje bageri još nisu zakopali.

Zbog toga su se u srijedu, unatoč kiši, okupili mještani Grubina, vlasnici parcela na tom dijelu prometnice, ogorčeni što još nitko, kako kažu, od investitora Hrvatskih cesta, koordinatora radova Županijskih cesta, s njima nije razgovarao.

- Nitko od nas neće ni u jednom trenutku spriječiti radove, ali neka dođu i porazgovaraju s nama. Ima naših sumještana, kao Vele Vuković koji je dao bez ikakve nadoknade 300 metara četvornih svoga zemljišta, isto tako i Ante Žužul 400 kvadrata, pa Nediljko Vuković.

Ističu Grubinjani da njihova sumještanka Milena Bubalo samo traži postavljanje sigurnosnog ogledala kako bi mogla nesmetano izići iz svoje ulice na prometnicu, a za to daje svoje zemljište.

- Istina, ima naših sumještana kojima prometnica, a posebno nogostup, koji je vrlo bitan za sigurnost naše djece i ostalih pješaka, ulazi u sama dvorišta. I oni su voljni dati to zemljište, ali traže da im se samo zidovi vrate u prvobitno stanje. Prema tome, zaključak je s okupljanja Grubinjana da netko pod hitno treba doći i s ljudima porazgovarati. Ovu informaciju proslijedili smo ravnatelju Županijske uprave za ceste Zlatku Čaljkušiću koji je obećao da će u sljedeća dva dana s predstavnicima Hrvatskih cesta izići na teren te nastojati postići dogovore s vlasnicima zemljišta.

Tekst i foto: Braco Ćosić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:28