StoryEditorOCM
DalmacijaMladi ekonomist

Našli smo Imoćanina koji ne želi raditi u Njemačkoj: 'U inozemstvu su mi i brat i brojni prijatelji, ali ja se ne dam'; Evo u koji se posao 'bacio' hrabri Nediljko

15. veljače 2019. - 21:42

Kako mladi i obrazovani ljudi mogu doći do radnog mjesta u Imotskoj krajini, pitanje je svih pitanja mnogih roditelja, ali još više njihove djece.

A posao se može naći. Jedan od glavnih uvjeta rješavanja toga životnog pitanja jest i formula koja glasi da treba biti poduzetan, hrabar i odlučan. Upravo takav primjer prezentiran je u Imotskom. Mladi diplomirani ekonomist Nediljko Dropuljić iz Prološca, kojemu su i brat, ali i mnogi prijatelji posao pokušali naći u inozemstvu, odlučio ga je naći kod kuće. U suradnji sa svojim mladim kolegama iz Poduzetničkog centra u rodnom Prološcu izradio je projekt, uputio ga u Hrvatski zavod za zapošljavanje i dobio poticajna sredstva za samozapošljavanje, te otvorio prvu agenciju za turizam i nekretnine u Imotskom.

– Radujem se ovome danu u kojemu sam krenuo sa svojom agencijom. Dobivena sredstva uložio sam u opremu prostora u kojem ću raditi. A posla, vidim, ima. Turizam u Imotskoj krajini je u uzletu, ove godine bit će oko 300 ponuđenih kuća za odmor. Još kao student vidio sam proteklih godina koliko je zanimanje stranih turista za prirodne ljepote Dalmatinske zagore i moje Imotske krajine, a malo toga im se nudi. Stoga sam u programu rada svoje agencije, koju sam nazvao "Pro-Paradise", osim posredovanja u turizmu i nekretninama izdvojio dvije bitne stvari – okupljanje malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Imotske krajine koja proizvode našu zdravu hranu, voće, povrće, vino, te direktnu ponudu brojnim gostima koji dolaze u Imotsku krajinu. Toga do sada nije bilo i mislim da je to prava ponuda ljudima koji dolaze iz inozemstva u Imotsku krajinu. Jako je popularan i program Rentbikea. Imamo predivnih biciklističkih staza kroz prirodu, turisti imaju što vidjeti, stati, fotografirati i samo im treba iznajmiti bicikl da u miru vide ljepote Imotske krajine – odlučno je rekao Nediljko Dropuljić.

– Ovo je pravi potez i pravi mladi odvažni poduzetnik, koji svjedoči o činjenici da u Imotskom i Imotskoj krajini ima posla. Jednostavno, želimo mu uspjeh, ali nudimo i suradnju u njegovim planovima – izjavili su gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i načelnik općine Proložac Mate Lasić prilikom otvaranja zanimljivog turističkog ureda u Imotskom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 14:54