StoryEditorOCM
DalmacijaBrza reakcija imoćana

Nakon teksta u 'Slobodnoj' spašeno Modro jezero: uklonjen beton kojim je bio zaliven zaštićeni spomenik prirode

9. studenog 2018. - 15:57

Nakon teksta u "Slobodnoj Dalmaciji" o postavljanju stepenica od posljednje serpentine u Modrom jezeru do takozvane prve plaže, Imoćani su reagirali i sporne stepenice srušili.

Možete li vjerovati da je nekome palo na pamet ovo napraviti na Modrom jezeru?! Ostavštinu predaka iz 1908. komunalci zalili betonom, Imoćani su šokirani!

Naime, radnici Komunalnog pogona, kao što smi pisali, napravili su desetak stepenica od jezerskog kamena i obložili su ga i povezali neuglednim cementom, što je izazvalo lavinu reakcija kako ljubitelja Modrog jezera, ali i onih koji nikada i nisu dolazili do njegove modre vode.

Reakcija imotskog gradonačelnika Ivana Budalića bila je hitra i učinkovita.

- Odmah sam dao nalog da se stepenice uklone, što je i promptno učinjeno. Sada slijedi dogovor s Javnom ustanovom za zaštitu prirodnih vrijednosti naše županije, koja i upravlja ovim Modrim jezerom, kako bi po posebnom projektu koji je upravo u skladu sa zakonom o zaštićenim spomenikom prirode, a to je naš biser Modro jezero, urediti nove stepenice i time olakšati bržu i sigurniju komunikaciju prema vodi jezera. Ovo što se dogodilo svakako je i opomena da se nikada više u njemu ništa ne radi,a da se prije toga ne konzultira struka - veli gradonačelnik Budalić.

Treba spomenuti da su se javljali i Imoćani iz mnogih mjesta Hrvatske, ali i iz inozemstva raspitujući se o ovom događaju.

Sada, nakon rušenja i najave uklanjanja samoga betona te izgradnja stepenica primjernih prirodnom okružju jezera u suglasju sa strukom, tenzije su smirene.
 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:15