StoryEditorOCM

NAJSTARIJA KAŠTELANSKA OSMOLJETKA Fotoptica za stoti rođendan škole

Piše PSD.
17. prosinca 2011. - 17:51
Šime Strikoman snimio je 267. milenijsku fotografiju
u Kaštelima
Osnovna škola „Bijaći“ iz Kaštel Novoga cijelu je 2011. godinu posvetila obilježavanju velikog jubileja – 100. godišnjice školske zgrade koja je otvorena 2. listopada 1911. godine.

U čast značajne obljetnice jučer je tako, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Joška Berketa, u školskom vrtu snimljena 267. milenijska fotografija Šime Strikomana, na kojoj su pred objektivom ovog milenijskog fotografa pozirala djeca, nastavnici i nekadašnji učenici ove najstarije kaštelanske osmoljetke.

Milenijska fotografija snimljena je u obliku zaštitnog znaka škole, a to je sačuvani detalj s ciborija (u obliku ptice). Snimanje je obavljeno uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe grada Splita i kaštelanske policije te KKU „Poklade“.

- Ovo je svojevrsna kruna zbivanja obilježavanja 100. obljetnice školske zgrade, kojom najavljujemo turboritam i u drugom stoljeću “Bijaća”.

Ova milenijska fotografija, naravno uz pisane, ostat će slikovni trag, jer to dugujemo ovoj zgradi koja je bila dugogodišnji centar svih odgojno-obrazovnih i kulturnih zbivanja, kazala je ovom prigodom ravnateljica Bijaća prof. Jadranka Šošić.

JAKOV ŽARKO



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:11