StoryEditorOCM
Dalmacijaškverovi i sunčani otok

Najbogatiji Srbin u "osvajanju Jadrana": Zepter želi hotel u Hvaru gdje žive hrvatski policajci

Piše PSD.
2. rujna 2009. - 23:34
Srpski mediji pišu kako bi Zepter u Kraljevici želio proizvoditi luksuzne jahte, a ‘Brodosplit’ i ‘Brodotrogir’ prenamijenio bi u stambeno-poslovne komplekse

Najbogatiji Srbin, Filip Zepter, bacio je oko na nekoliko hrvatskih brodogradilišta: “Kraljevicu”, “Brodotrogir” i “Brodosplit”, a hoće li njegova ponuda biti bolja od one našeg biznismena Danka Končara, tek će se vidjeti. Srpski mediji posljednjih dana izvještavaju kako bi “kralj šerpi” u Kraljevici želio proizvoditi luksuzne jahte, a dva ostala brodogradilišta prenamijenio bi u stambeno-poslovne komplekse.

Međutim, to nije sve, jer je Zepter već kupio tvrtku “Jugometal” koja u gradu Hvaru ima svoje bivše odmaralište sa 15 apartmana i na tome mjestu bi gradio hotel, ali mu je, prema riječima njegovih suradnika, planove pomrsila hrvatska policija, koja se uselila u taj objekt i ne želi se iseliti.

- Baš sam nedavno razgovarao s Filipom Zepterom i od njega saznao da je kupio ‘Jugometal’ ili, bolje rečeno, sve što je ta tvrtka imala na području bivše Jugoslavije. Naravno, on smatra da u tu imovinu spada i bivše odmaralište koje se nalazi na predjelu Majerovica, vrlo atraktivnoj lokaciji u Hvaru, u prvom redu do mora i na putu prema tzv. Bakarićevoj vili.

ODMARALISTE_HVAR1-020909.1
Nekadašnje odmorište "Jugometala" u kojemu su hrvatski policajci, a gdje bi Zepter
gradio svoj hotel
Ipak, valja znati da se srpska imovina u Hrvatskoj još uvijek ne može kupovati niti uknjižiti dok se ne provede postupak sukcesije, a Krizni štab i Izvršno vijeće tadašnje Općine Hvar svojedobno su (1990.-1993.) taj prostor ustupili za stanove dvojici sada već umirovljenih i dvojici još uvijek aktivnih policijskih djelatnika, jednom službeniku Državnog inspektorata i jednom zaposleniku Porezne uprave - kazao je hvarski poteštat Pjerino Bebić.

Radi se o stambenoj zgradi sa šest stanova od oko 300 metara četvornih, čemu treba dodati i pripadajuće zemljište veličine oko 2200 metara četvornih, na kojemu bi se uistinu mogao izgraditi jedan manji hotel. Budući da navedenom imovinom raspolaže HFP, stanari su se još 1996. javili na natječaj kako bi je otkupili za 360.000 DEM, međutim došlo je do izvjesnih nesuglasica i ta najpovoljnija ponuda nije realizirana. Zatim su postojala obećanja da će se taj problem riješiti najnovijim Zakonom o otocima, no ni tada se ništa nije dogodilo.

U obnovu i adaptaciju stanova su, kako doznajemo, uložena znatna financijska sredstva, u međuvremenu su neki stanari čak izgradili i vlastite kuće pa će se odšteta očito rješavati u dogovoru sa Zepterovim odvjetnicima onoga dana kad on postane vlasnikom tih nekretnina ili, pak, sudskim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 17:57