StoryEditorOCM
Dalmacijasituacija nije bezazlena

Nad Splitom se nadvio ogromni dimni oblak, smrad se širi do Solina, Splićani u panici šalju djecu van iz grada; Zatvorite prozore, pratite medije!

Piše S.J.T., M.M.R.
19. srpnja 2017. - 02:57
pozar_split1-170717.JPG

Nakon što su nam zabrinuti građani dojavili kako na Karepovcu ponovo tinjaju plamičci vatre, a cijelim kvartom se širi nesnosan smrad, kontaktirali smo Vatrogasni operativni centar u kojem doznajemo kako nema opasnosti od požara, ali situacija nije bezazlena.

'Dim izlazi iz Karepovca, vatrogasci su i dalje na terenu, no nema opasnosti od požara', kažu te pojašnjavaju:

'Vjerojatno je vatra ušla u dublje slojeve, Karepovac sada treba natopiti i zatrpati'.

U međuvremenu, kolege s terena nam javljaju nam kako se smrad osjeća po cijelom gradu, ali i sve do Solina, dok se s Klisa pruža zastrašujući pogled na Split.

Nad gradom se vidi veliki dimni oblak, velik nekoliko kilometara, a iz Vatrogasnog operativnog centra pojašnjavaju kako nema vjetra koji bi raznio dim i raščistio zrak.

Takva situacija ipak nipošto se ne smije ignorirati jer i sami vatrogasci preporučaju građanima da zatvore prozore svojih domova i upale klime ako ih imaju.

Također savjetuju građanima da redovno prate medije jer će Zavod za javno zdravstvo promptno izvjestititi o eventualnom pogoršanju kvalitete zraka.

Kontaktirali smo i centar 112 u kojem su nam otkrili kako su već primili brojne pozive zabrinutih građana koji se raspituju što raditi u ovakvoj situaciji.

Javili su nam se i neki naši sugrađani, oni ponešto upućeniji u problematiku, koji su, unatoč smirujućim informacijama odgovornih službi vrlo zabrinuti zbog trenutne situacije i potencijalne ekološke bombe koja prijeti Splitu, te su u strahu čak svoju djecu poslali van iz grada.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 20:02