StoryEditorOCM
Dalmacijapriopćenje načelnika ivice radića

Načelnik Okruga: Božićnica po propisu

Piše PSD.
28. prosinca 2010. - 17:51
Načelnik Općine Okrug Ivica Radić oglasio se priopćenjem na članak objavljen 21. prosinca u našemu listu pod naslovom “Načelnik podijelio umirovljenike” te onaj sljedećega dana pod naslovom “Načelnik provodi segregaciju”, a tiču se dodjele božićnice samo onim umirovljenicima s područja općine koji su mirovinu stekli radeći u RH.

“U prethodnome mandatu uskrsnice i božićnice te ostale pomoći dijelile su se svima onima koji su to zatražili, po nahođenju načelnika.

Postavši na legalan način izabran načelnik, u svom radu se vodim važećim zakonima koje je donio Sabor i Vlada RH te aktima koje donosi Općinsko vijeće i općinski načelnik.

Shodno tome donio sam i Zaključak o dodjeli božićnice osobama koje imaju prebivalište na području Općine Okrug i evidentirani su na popisu umirovljenika koji smo zatražili i dobili od Zavoda za mirovinsko osiguranje.

Pravo na božićnicu ostvarili su svi umirovljenici koji su zadovoljili navedena dva kriterija te im mirovina ne prelazi 1800 kuna. Kod utvrđivanja kriterija vodio sam se od Općinskog vijeća donesenim Programom socijalne skrbi te poštenom mišlju da božićnicu trebaju dobiti osobe kojima je najpotrebnija, a ne oni koji ostvaruju mirovine od više država i ne mogu se podvesti pod socijalno ugrožene.

Što se tiče “protestnog skupa” 21. prosinca ispred zgrade općine, prije bih ga nazvao političkim i predizbornim, jer od ukupno službeno evidentiranih 536 umirovljenika s područja Okruga okupilo se samo njih 12.

Može se zaključiti da se ovdje radi o sprezi predsjednika stranke HSU Okrug i bivšeg načelnika (odnos punac – zet) protiv legitimne vlasti i prijevremenom započinjanju predizborne kampanje”, piše Radić u priopćenju.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 22:29