StoryEditorOCM
Dalmacijabelaj bager

Na udaru Ministarstva Goran Višnjić i supruga - na Hvaru im ruše ilegalnu gustirnu

Piše PSD.
17. listopada 2012. - 12:12

Hrvatski glumac s hollywoodskom adresom Goran Višnjić, koji se proslavio brojnim ulogama u američkim filmovima i serijama, osobito kao doktor Luka Kovač u “Hitnoj službi”, sa svojom suprugom Ivanom posljednjih desetak godina rado posjećuje otok Hvar, a ondje se našao u ozbiljnim problemima!

Višnjići su, naime, svojedobno od pok. Marinka Račića kupili kuću s okolnim terenom uz more, u uvali Priluka kod Staroga Grada, gdje su počeli graditi vikendicu za ljetni odmor. Kao investitor gradnje na čestici 10416/513. k.o. Stari Grad upisana je Višnjićeva supruga Ivana, a na mjestu nekadašnje prizemnice s vremenom je niknula katnica tlocrtne površine oko 50-ak metara četvornih.

Sad su se, međutim, na udaru bagera Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja našla tri objekta na Hvaru čija je izgradnja započela nakon 21. lipnja 2011. godine, a među njima i gustirna obitelji Višnjić, dimenzija 11x4,5 metra. Da par ne bi bio izložen dodatnim troškovima, njezino uklanjanje je organizirao njihov dugogodišnji prijatelj, Jelšanin Veljko Drinković.

To se događa osvjedočenom domoljubu

 - Ljudima je samo za građevinsku dozvolu trebalo ni manje ni više nego sedam godina, a sada je Ministarstvo, nakon tisuća bespravno izgrađenih objekata na škoju, našlo za shodno da baš Višnjićima ukloni gustirnu ukopanu u zemlji.

Osim toga, valja reći da je općepoznata činjenica da prekrasna Priluka nema vodovod ni električnu energiju, pa će stoga ubuduće krajolik u jednoj od najljepših hvarskih uvala neizbježno uljepšati nekoliko velikih plastičnih cisterni s pitkom vodom, sarkastično komentira Drinković, naravno vrlo ljutit što se to događa čovjeku koji je “osvjedočeni domoljub i jedan od rijetkih umjetnika koji je otvoreno dao potporu nevino zatočenim hrvatskim generalima u Haagu”.

Također je dodao da je gospođa Ivana Višnjić, inače kćerka poznatog redatelja i bivšeg političara Antuna Vrdoljaka, državi uredno platila 55 tisuća kuna vododoprinosa, premda vodu neće nikada dobiti. Gustirna je, kako iznosi, bila od velikog značenja i za protupožarnu zaštitu na poluotoku Kabal, no od toga, nažalost, neće biti ništa.

Drinković je nakon konzultacija sa svojim prijateljima osobno angažirao jednog otočnog poduzetnika koji će objekt svojim radnim strojevima ukloniti u relativno kratkom roku jer bi u protivnom troškovi bili višestruko veći, a taj postupak, prema objavi glasnogovornice Đurđice Čočić, prati i resorno ministarstvo.

Piše i snimio Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 00:55