StoryEditorOCM
DalmacijaTROGIRSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA ANALIZIRALA OVOGODIŠNJE REZULTATE

Na kraju sezone i Japanci otkrili Trogir

Piše PSD.
7. prosinca 2008. - 20:16

Tijekom ove godine ‘grad spomenika’ je posjetilo 69.439 gostiju, koji su ostvarili 234.529 noćenja, a najveći porast dolazaka zabilježen je među Japancima

Članovi Vijeća Gradske turističke zajednice prvi su put održali sjednicu u obnovljenim prostorijama u prizemlju Kneževa dvora. Tema sjednice je bila analiza upravo završene turističke sezone, s kojom se može biti zadovoljno.

Tako je od početka godine pa do konca studenoga boravilo za osam posto više gostiju u odnosu na sezonu 2007. godine, a ostvarilo se za 18 posto više noćenja. Dakle, brojke govore da je u Trogiru boravilo 69.439 gostiju, a ostvarili su 234.529 tisuća noćenja - kazala je direktorica TZ-a Nina Mišić.

Pogledom na listu zemalja, po broju dolazaka na prvom mjestu su Poljaci, dok kod Mađara bilježimo manji pad, a lagani porast također bilježimo i u dolasku gostiju iz skandinavskih zemalja, zatim Rusije i Izraela.

No ipak, najveći je porast dolazaka gostiju je iz Japana, kojih je ove sezone bilo 2114, dok ih je lani bilo samo dvjestotinjak, ističe naša sugovornica, uz napomenu da su upravo oni bili najbrojniji gosti tijekom studenoga, kada ih je na ovom području boravilo 194, te su odsjedali u hotelu Sveti Križ na Čiovu.

Članovi Vijeća također su raspravljali i o pripremama za iduću turističku sezonu, u kojoj će se voditi bitka za svakoga gosta.

-  Trenutačna kriza zasigurno će i nas zahvatiti, pa se zato moramo što bolje pripremiti i ukloniti sve dosadašnje nedostatke, i to zajednički mi iz Vijeća uz pomoć svih struktura koje imaju i najmanji kontakt s turizmom - kazao je predsjednik Turističke zajednice grada Joško Bilić.

Gradska turistička zajednica sudjelovat će i na svim turističkim sajmovima koje bude organizirala Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, dok će na sajmovima u Genovi, Berlinu i Budimpešti Trogirani nastupiti samostalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:41