StoryEditorOCM
Dalmacijaneljudi na djelu

Na Cetini kod Trilja ustrijeljena dva labuda

Piše PSD.
16. siječnja 2014. - 12:54
Dva crnokljuna labuda koji su za svoje ljubavno gnijezdo odabrali korito rijeke Cetine na potezu od Trilja do brane HE Đale postali su žrtve bešćutnih krivolovaca.

Na Cetini kod Trilja stalni stanovnici su patke koje žive u nekoliko jata, a Triljani rado promatraju njihov život na rijeci, igru i hrane ih. Spomenuta dva mlada crnokljuna labuda privukli su pažnju i radoznalost Triljana i svih koji su ih vidjeli na rijeci. Privukli su, nažalost, pažnju i lovokradice.

Radnici HE Đale uz branu su između ostalog nanosa kojega iz gornjeg vodotoka donese Cetina uočili trupla dvaju labudova. Izvukli su ih iz rijeke i pregledom utvrdili da su ustrijeljeni sačmom iz lovačke puške. O pronalasku su izvijestili gradsku vlast u Trilju.

Ja sam preuzeo ustreljene labudove i predao ih ovlaštenom sakupljaču da ih zbrine, a o događaju smo izvijestili lovačku udrugu u Trilju - kaže triljski komunalni redar Frane Klapež.
Bože Barišić, tajnik triljske lovačke udruge "Jarebica", koji je ujedno i lovočuvar, kaže da je o svemu izvještena i policija jer su labudovi zaštićena vrsta.

T. Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:43