StoryEditorOCM
Dalmacijapeticija

Mještani Grubina: Uredite nam cestu ili ćemo blokirati promet!

Piše PSD.
13. svibnja 2014. - 15:12
U ponedjeljak je u prostorima Općine Podbablje na Kamenmostu potpisana peticija nezadovoljnih mještana Grubina te upućena Županijskoj upravi za ceste u Splitu. Peticiju će osobno u četvrtak čelnim ljudima ŽUC-a predati načelnik općine Mario Ujević.

Problem Grubinjana nedovršenih je nekoliko stotina metara vrlo frekventne županijske prometnice, koja od raskrižja s državnom prometnicom D-60 Imotski-Trilj-Sinj ide prema čvorištu autoceste u Zagvozdu i Tunelu "Sveti Ilija" kroz Biokovo.

Naime, ta prometnica, čijih je nekoliko kilometara obnovljeno i pušteno prošle godine u promet, jedna je od najopterećenijih prometnica na prostoru županije. Samo tijekom turističke sezone dnevno u prosjeku njome prometuje i do 10.000 automobila.

Kako prvih nekoliko stotina metara ta prometnica prolazi pored samih kuća, Županijska uprava za ceste već je nekoliko puta obećala potpunu rekonstrukciju i izgradnju nogostupa, kako bi se izbjegle moguće nesreće, a posebno za djecu koja tuda idu prema školi.

Kako je turistička sezona pred vratima, a i zbog zatvaranja međunarodnog prijelaza Kamensko za teretni promet, svakim danom povećava se i tranzitni promet iz BiH, a time i opasnost, pa su Grubinjani uputili zadnji apel ŽUC-u. Po njima, već sljedeći tjedan trebali bi započeti radovi na rekonstrukciji, jer, u suprotnome, kako ističu, spremni su blokirati promet.

- S pravom se naši ljudi ljute na ŽUC - veli nam nekolicina mještana Grubina, nakon potpisane peticije u kojoj se traži hitna rekonstrukcija spornih nekoliko stotina metara prometnice od raskrižja u Grubinama. Obećavali su nam u nekoliko navrata, pa evo i sada kako će radovi početi odmah nakon prvoga svibnja. Bojimo se za svoje živote i živote svoje djece, jer je pored ovoliko prometa gotovo nemoguće prelaziti iz kuće u kuću ili u naše vrtove. Ako se ne krene s rekonstrukcijom ceste, sljedećega tjedna izići ćemo na prometnicu i blokirati je - kažu Grubinjani.

Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:55