StoryEditorOCM
DalmacijaLICEMJERNO

Miro Bulj o posjetu Josipovića Sinju: Predsjedniku ste predstavili lažnu sliku

Piše PSD.
7. ožujka 2014. - 19:46
Nezavisni vijećnik Miro Bulj žestoko je napao gradske čelnike koji su u četvrtak bili domaćini predsjedniku RH dr. Ivi Josipoviću.

- Umjesto da predsjedniku Josipoviću prezentiraju realno stanje dogradonačelnici Kristina Križanac i Zlatko Ugrin i predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Markulin prezentirali su mu navodno brojne projekte stvarajući tao dojam da u Sinju sve cvijeta. Pritom su iskazali i još jednom potvrdili svoje licemjerstvo.

Dok su predsjedniku RH prezentirali Muzej Alke kao jedan od ključnih objekata za razvoj turizma i bitnu kariku gospodarskog oporavka Sinja i Cetinske krajine ta ista gradska vlast u proračunu za 2014. godinu srezala je sredstva za dovršetak izgradnje Muzeja – kaže Bulj.

- Po mišljenju nezavisnog gradskog vijećnika Bjulja domaćini su predsjednika Josipovića trebali odvesti u razgledanje uništenih i opljačkanih tvrtki Dalmatinke i Ciglane, vojarni u srcu Sinja u kojima raste korov ili u Zelovo gdje ljudi nemaju vode. Umjesto toga, kaže, vode predsjednika na razgledavanje gradilišta sportske dvorane koja se u cjelosti financira iz osiromašenog gradskog proračuna i to dok Sinj gubi 10 milijuna kuna zbog gubitka statusa brdsko-planinskog područja.

Dok Sinj ima rekordnu nezaposlenost, a mladi odlaze što uzrokuje demografsko izumiranje cetinskog kraja izvršna gradska vlast niti bilo tko drugi nema mandat hvaliti se predsjedniku RH šminkanjem gradskih trgova – kaže Bulj pozivajući izvršnu vlast na ispunjavanje obećanja o dovođenju multinacionalnih kompanija, izgradnji staračkog doma u bivšoj vojarni i zatvaranju Zavoda za zapošljavanje kao nepotrebnog jer neće biti nezaposlenih.

Toni Paštar
FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:41