StoryEditorOCM

Miro Bulj: Dom zdravlja Sinj bit će samostalan

Piše PSD.
19. veljače 2013. - 17:09
Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj najavio je da će 23. veljače na sinjskoj Pijaci krenuti s potpisivanjem peticije za samostalni Dom zdravlja Sinj. Peticija će se, najavljuje Bulj, potpisivati i u ostalim gradovima i općinama cetinskoga kraja.

U obraćanju javnosti Bulj optužuje političare da se igraju životima Sinjana i njihove djece. U toj igri političari na višim razinama bi malo zatvorili pa malo otvorili stacionar i rodilište, pa opet malo otvorili i tako unedogled, pred izbore. U tome im svojim sluganstvom zdušno pomažu političari iz našega kraja.

Bulj podsjeća da je Sinj imao jedan od najboljih domova zdravlja, kojega su 2003. godine fuzirali u sastav Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Tvrdi da je od tada kvaliteta zdravstvenih usluga Sinjanima sustavno uništavana, uključujući i hitnu medicinsku pomoć.

Nezavisni sinjski vijećnik Bulj navodi da je od decentraliziranih sredstava za zdravstvo koja sjedaju na račun Županije Sinju trebalo pripadati najmanje 13 posto, a dobivao je nula kuna. Dodaje da su sinjskoj Ispostavi Županijskog doma zdravlja pripisali 80 milijuna kuna duga koji je nastao kao rezultat raznih makinacija.

Vijećnik Bulj podsjeća da se rodilište i stacionar u Sinju uspjelo sačuvati jedino zajedničkim akcijama stanovnika alkarskoga grada, od peticije s više od pet tisuća potpisa i javnim prosvjedima. Zaključuje kako je jedino rješenje ponovno formiranje samostalnog Doma zdravlja Sinj.

 

T. PAŠTAR

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:40