StoryEditorOCM
Dalmacijapotpisan ugovor

Ministar Marić darovao Podstrani atraktivno državno zemljište: evo što će lokalna vlast graditi na parceli tik uz more

21. veljače 2019. - 20:07

Opet je ruku punih darova stigao ministar državne imovine Goran Marić u Splitsko-dalmatinsku županiju, odnosno u Podstranu. U četvrtak je potpisao ugovor, bolje reći darovnicu, kojom se 1429 metara kvadratnih tik uz more u Donjoj Podstrani, stavlja pod okrilje općine pa je načelnik Mladen Bartulović itekako imao razloga za zadovoljstvo.

- Bio sam pomalo i dosadan, pa se i ovim putem ispričavam svim djelatnicima Ministarstva državne imovine, no nekretninu koja je nekada bila “Vinkovačko odmaralište”, ex tvrtke “Dilj d.d.” na adresi Sv. Martina 48, jednostavno smo nakon toliko godina, bolje reći više od dva desetljeća nebrige, morali dovesti u funkciju.

A prvi korak je ovaj ugovor sa ministrom Marićem o darovnici tog devastiranog i zapuštenog prostora. Tih nekoliko derutnih objekata, želimo urediti u prostor za kulturna i društvena zbivanja.

Takav sadržaj nemamo u našoj, po stanovništvu najmlađoj općini u državi, za 12 tisuća naših Podstranjana. Investicija je “teška” dva milijuna kuna – ističe prvi čovjek Podstrane, očekujući skoro potpisivanje još jednog vrlo važnog ugovora – darivanje čestice od 4.485 metara kvadratnih u Mutograsu, kojem domicilno stanovništvo poznaje kao “bivši kamp Mutogras”.

Na tom području, također uz samu plažu, minulih šest godina uložilo se oko milijun kuna, kako bi se zapušten prostor “ušminkao” pa pretvorio u osvjetljeno malonogometno igralište, dječje igralište, boćalište te uređen parking za 50 automobila.

- Kada finaliziramo potpisivanje dokumenata o darivanju i tog državnog zemljišta, odmah startamo sa ulaganjem od nekih 5-6 milijuna kuna, kako bi dobili suvremeni sportsko-rekreacijski centar, možda čak na dvije etaže. Ovisit će sve o projektu, no bitno je da nam država prepusti upravljanje tog područja.

A da država želi privesti svrsi brojna takva zapuštena zemljišta, istaknuo je sam ministar.

- Zadnje dvije godine smo potpisali 600 rješenja o stavljanja u funkciju neaktivnih nekretnina, vrijednosti preko milijardu kuna. Pohvaljujem gradonačelnike i načelnike iz vaše županije koji su tu bili najagilniji od svih. Doduše na vašem području i ima najviše devastriranih odmarališta, hotela...

Samo u Općini Gradac je takvih 17 nekretnina. A kako ima zainteresiranih čelnika jedinice lokalne samouprave za oživljavanje takvih područja, imamo puno zainteresiranih i za komencijalne sadržaje. Za 12 odmarališta smo raspisali natječaje pa dobili čak 361 ponudu za kupnju – brojke nam je iznio ministar Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:59