StoryEditorOCM
Dalmacijadvorana u grohotama

Ministar Grčić: Imat ćemo 300 milijuna eura za razvoj otoka i zaleđa

Piše PSD.
15. rujna 2014. - 18:31
Dvadeset i pet mjeseci i 12 dana trajali su radovi, vrijednost projekta je 15 milijuna kuna, 717 kvadrata sportske dvorane, novi aneks osnovne škole, te rekonstrukcija postojeće školske zgrade, uređenje vanjskog igrališta – sve ovo napravljeno je bilo i povod za svečanost koja se u ponedjeljak održala na otoku Šolti, u mjestu Grohote.

Premda na ovom škoju nedaleko Splita već 160 godina kontinuirano se provodi organizirani odgoj i obrazovanje, do sada ni školarci ni učitelji nisu se mogli pohvaliti kako imaju dvoranu za tjelesni odgoj ili održavanje raznih kulturno-sportskih događaja. Sve do 15. rujna kada je svečano otvorena jedina sportska dvorana i to zahvaljujući 11 milijuna kuna koje je ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo preko Europske investicijske banke, te 4 milijuna kuna koje je osigurala Splitsko-dalmatinska županija.

Stoga su upravo potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić, te Zlatko Ževrnja župan splitsko-dalmatinski, i pobrali najviše pljeska domicilnog stanovništva na samom otvaranja, budući su i na zamolbu načelnika Šolte Nikole Cecića-Karuzića kako otoku treba i vrtić, također potvrdno odgovorili i obećali nova sredstva.
- Za razvoj ruralnih područja, od otoka, dalmatinskog i ličkog zaleđa, te dijelova Slavonije, imat ćemo godišnje na raspolaganju 300 milijuna eura - najavio je potpredsjednik Vlade Grčić, dok su se Šoltani pohvalili kako među 55 učenika osnovne škole Grohote ove godine imaju i četiri prvašića.

- Velik dan za otok – kako je istaknuo i župnik don Dražen Radman, tijekom blagoslova zdanja koje u budućnosti može biti i grana sportskog turizma na otoku, uveličali su i Roko Andričević zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Jakša Puljiz zamjenik i Venko Ćurlin pomoćnik ministra regionalnogt razvoja i fondova EU, te Ante Sanader saborski zastupnik i počasni građanin otoka Šolte koji je 3. kolovoza 2012. položio kamen temeljac za dvoranu.

U umjetničkom programu, koji je pokazao samo dio kulturnog bogastva otoka na kojem živi dvije tisuće stanovnika, nastupili su: ženska klapa Ćuvite, KUD Šolta u kojem pleše i načelnik Cecić-Karuzić, pa Limena glazba Olinta, kao i školarci OŠ Grohote koji su izveli igrokaz.


Sandra BARČOT
Snimio: Vojko BAŠIĆ/CROPIX


Načelnik zicer, ostali promašaj

Ravnatelj škole Ivan Tokić izazvao je visoke uzvanike i na gađanje u koš. Potpredsjednik Vlade Grčić je promašio, župan Ževrnja pogodio je gornju stranu obruča a zamjenik ministra Andričević donju stranu obruča, dok je precizan, točno u koš, gađao samo načelnik Nikola Cecić-Karuzić.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 04:53