StoryEditorOCM
DalmacijaBERKETOVA UZDANICA

Milija Baldić Lukšić: Moj cilj su bolja i zdravija Kaštela

16. ožujka 2017. - 21:33

HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Kaštela Denisu Ivanoviću na lokalnim izborima u svibnju suprotstavit će se mostovka Milija Baldić Lukšić. Ona će biti kandidatkinja Nezavisne liste Josipa Berketa koja na izbore izlazi samostalno, uz podršku platfome Mosta i niza uglednih pojedinaca.

- Građani su se do sada kroz javno djelovanje naše liste, Mosta i pojedinaca koji nas podržavaju, uvjerili i upoznali s našim načinom djelovanja. To su vrlo slične platforme i nema velikih nepoznanica oko čega se mi zalažemo. Uglavnom, građani već znaju za koje vrijednosti se zalažemo. S pojedincima i listama koje su se aktivno uključile u ovaj projekt surađivali smo i do sada - istaknuo je Berket, koji će biti nositelj liste za Gradsko vijeće.

Berket je dodao kako nakon izbora očekuju od sedam do deset mandata u vijeću.

- Moramo se angažirati u smislu podizanja standarda građana Kaštela. Pogotovo u dijelu koji je dosta zapušten, a to je zdravstvena zaštita, školstvo, obrazovanje, socijala te sve projekte koji će podignuti standard u smislu bolje skrbi građana. Osnivač školskih ustanova mora biti Grad Kaštela, a ne Županija. Imamo primjere gradova u kojima to odlično funkcionira. Pored toga, vrlo je važna skrb za starije, nemoćne i sve osjetljive skupine građana. A posebnu pozornost posvetit ću projektima vezanima za skrb i podizanje standarda namijenjenog djeci i mladeži. Kandidirala sam se i angažirala isključivo kako bi svojim radom i odnosom prema radu doprinijela boljem životu građana Kaštela. To je, vjerujte, moj motiv i izazov - kazala je Baldić Lukšić.

- Nakon prvih izbora na kojima smo sudjelovali 2009., i kada su nam građani Kaštela poklonili povjerenje, najviše smo se usredotočili na sređivanje javnih financija. Zatekli smo trostruko veći dug nego što je bilo stanje na računu. Ostavili smo sređene financije i osigurali likvidnost Grada. Kroz osnivanje komunalne tvrtke "Zeleno i modro" namjeravali smo, kao i većina uspješnih gradova i općina, ukazati na nužnost profesionalnog i ozbiljnijeg obavljanja komunalnih djelatnosti. Puno bolje nego što je to bila praksa i što je sada praksa kroz Upravni odjel "Vlastiti pogon" - podsjetio je Berket.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 09:05