StoryEditorOCM
Dalmacija‘prometu’ odbijeno vraćanje bjanko mjenica

Martina Dalić: ‘Autoprijevoz’ restrukturirajte što prije

Piše PSD.
8. ožujka 2011. - 12:56

Ministarstvo financija odbilo je “Prometu” iz Makarske vratiti bjanko-zadužnice na iznos od 17.610.000 kuna koje je ta tvrtka 10. ožujka 2005. dala kao jamstvo da će kao odabrani strateški partner ispuniti sve obveze iz ugovora o restrukturiranju i financijskoj konsolidaciji “Autoprijevoza Sinj”.

“Promet” je 20. siječnja ove godine Uredu predsjednice Vlade RH dostavio zahtjev da mu se vrate deponirane zadužnice tvrdeći da je ispunio sve preuzete obveze. Iz Vlade je pismo dostavljeno Ministarstvu financija, koje je bilo zaduženo za privatizaciju “Autoprijevoza”.

U odgovoru Uredu predsjednice Vlade, koji je još dostavila Gradu Sinju i “Prometu” te na znanje Božidaru Kalmeti, ministru mora, prometa i infrastrukture, ministrica Martina Dalić ističe da ne može vratiti zadužnice, jer proces restrukturiranja “Autoprijevoza” nije završen, pri čemu od “Prometa” i Grada Sinja traži “donošenje u najkraćemu mogućem roku urgentnih mjera usmjerenih konačnom završetku restrukturiranja”, a što je nemoguća misija.

Naime, osnovni prijepor oko privatizacije “Autoprijevoza” jest “Prometovo” neispunjavanje preuzete obveze da tijekom 2005. i 2006. u sinjsku tvrtku unese 11 autobusa vrijednih devet milijuna kuna.

S tih 11 i 23 zatečena ispravna autobusa prosječne starosti 16,5 godina “Autoprijevoz” je, po tvrdnji upućenih, mogao osigurati normalno i uspješno poslovanje.

Umjesto toga “Promet” se rješavao zatečenih “Autoprijevozovih” autobusa, a za održavanje linija iznajmljivao je svoje autobuse po cijeni od oko 600.000 kuna godišnje po jednom vozilu. O tomu i drugim sumnjivim poslovima u “Autoprijevozu” već godinama se vodi kriminalistička istraga.

t. paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 08:52