StoryEditorOCM
Dalmacijatko je sinjski zlostavljač životinja?

Mačke ugibale satima, trovač nepoznat

Piše PSD.
5. srpnja 2013. - 22:38
Dvije prekrasne mace, točnije jedna mačka i jedan mačak, uginuli su u velikim mukama u srijedu prijepodne u sinjskom kvartu Luka. Podmuklo ih je otrovao skriveni bezdušni dušmanin životinja koji je postavljajući otrovne mamke od kojih su nastradale mačke jednako tako mogao otrovati i radoznalu djecu koja su se svakodnevno igrala s umiljatim macama.

- Među nama je ubojica mačaka. Prije 5 godina trovač je na Luci napravio pravi pomor mačaka. Imali smo ih 10-ak. Svi smo ih hranili, a one su nam uzvraćale štiteći nas od najezde miševa. Netko nepoznat stavio im je mamke s otrovom i sve su uginule. Bilo ih je žalosno gledati kako skapavaju u mukama. Ja sam zvao veterinare i tražio da analiziraju od kakvog su otrova uginule. Oni su mi odgovorili da bi to bilo preskupo – kazuje Ante Ćoni Bogdan i nastavlja:

- Prije dvije godine ponovila se slična priča. Ja najveći dio dana provodim u garaži koju sam zapravo pretvorio u ostavu i mjesto druženja s prijateljima. Ispred garaže redovito su dolazile 4 mačke. Svi smo ih njegovali i hranili. Jedno jutro našli smo sve četiri mačke kako ugibaju u mukama. Znali smo da je to zlodjelo trovača. I, sada, najnovije. Imali smo dvije mačke koje su ovdje živjele i bile su ljubimci sviju nas. Hranili smo ih, sva djeca iz kvarta s njima su se igrala, a bile su u prijateljskim odnosima i s psima iz kvarta.

Kad sam došao do garaže vidio sam jednu mačku gdje leži ispod automobila na parkiralištu. Otišao sam do nje, prenio je na travnjak i vidio da ugiba i velikim bolovima. Ugibala je 4-5 sati. Dok je ona ugibala djeca su u neposrednoj blizini pronašla mačka koji je već bio mrtav. Ovo je strašno, a mi smo nemoćni – kaže Bogdan.

Na pitanje komu mačke smetaju Bogdan veli da bi i on to htio znati. Ogorčen, kaže, pozvao je novinare, Društvo za zaštitu životinja u Zagrebu, Policijsku postaju Sinj i veterinare. Ovi posljednji uputili su ga da lešine uginulih životinja odnese na analizu u splitski Veterinarski zavod kako bi se utvrdilo od kojega su otrova nastradale.

toni paštar


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:19