StoryEditorOCM

Lažni inspektori HRT-a harače Hvarom

Piše PSD.
20. srpnja 2008. - 13:09

Prošlog je petka žrtva lažnih inspektora postala Sadika Kordić iz Jelse, vlasnica trgovačkog obrta »Lorena«, koja je olakšana za čak 2.480 kuna, a u kuloarima se priča da su na otoku Hvaru oštećene još neke osobe, međutim, one za sada još uvijek šute.

- Dvojica muškaraca, dobi između 40 i 55 godina, banuli su oko 11 sati u moju prodavaonicu i predstavili se kao inspektori HRT-a. Odmah su zapitali  jesam li prijavila radio prijamnik, a kad sam im odgovorila da nisam jer sam s radom započela tek 2. svibnja rekli su mi da će protiv mene uslijediti prijava, a s tim i novčana kazna u iznosu od 7.000 kuna. Iskreno rečeno uplašila sam se, ali su mi oni tada ponudili mandatnu kaznu od 2.480 kuna u što ulazi preplata za narednih 6 mjeseci, te da ću nakon toga dobivati redovite rate za uplatu, pa sam tu soluciju radije prihvatila i nažalost ostala bez novca – rezignirano će Sadika.

Lukavi prevaranti su od nje zatražili obrtnicu i pečat, što im je ona nakratko i dala, ali su joj to ipak vratili. Prije odlaska iz prodavaonice izdali su joj potvrdu o prijavi radio prijamnika na originalnom obrascu HRT-a, te joj savjetovali da je preda svom knjigovođi kako bi navedeni iznos mogla pravdati kao rashod u poslovanju.

Tek kad je to u subotu išla i napraviti utvrdila je da na potvrdi nije naznačen iznos koji je uplatila, isto tako nije bilo ni službenog pečata, a i serijski broj radio prijamnika je bio netočan, pa je bilo sasvim razvidno da je debelo prevarena.
Nesretna žena je događaj prijavila policiji u Hvaru, gdje joj je rečeno da su inspektori HRT-a uistinu nazočni na škoju, ali da se u njezinu slučaju radi o prevarantima. Naravno, oni će nastojati utvrditi njihov identitet, a da su po srijedi lažnjaci Sadika se uvjerila i u telefonskom razgovoru s djelatnicima HRT-a.
Budući je u nedjelju bio neradni dan nismo mogli dobiti komentar nadležnih u Odjelu za RTV pristojbu HRT-a, pa se građanima može jedino poručiti da u prilikama inspekcijskog nadzora od osoba koje ureduju zatraže službene iskaznice, a ako im postupanje bude sumnjivo da o tome žurno obavijeste djelatnike policije.

 Mirko CRNČEVIĆ/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 12:53