StoryEditorOCM
Dalmacijakalmetino ministarstvo odlučilo

Konačno počelo bušenje tunela na Stupici (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
14. travnja 2011. - 15:07

U četvrtak ujutro konačno je otvoreno gradilište probijanja tunela na Stupici. Stigla je brojna građevinska mehanizacija i operativa zagrebačkog Viadukta, firme koja je na pozivnom natječaju Hrvatskih cesta prošli tjedan dobila posao na Stupici.

Dolazak druge građevinske firme nije omela radnike riječkog Geoteha koji nastavljaju sa sanacijom pokosa po 400 metara duljine od portala tunela.

Na Stupicu su osim Viaduktove građevinske operative stigli i predstavnici Hrvatskih cesta, zatim IGH-a koji je izradio projekt tunela i sanacije Stupice, te je dobio posao nadzora radova.Ispred Grada Makarske došao je Ante Novak.

Začudo, predstavnici naroda nisu bili prisutni službenom otvaranju radova na tunelu i uvođenju Viadukta u gradilište, vjerojatno sami više ne vjerujući da je „trakavica“ oko Stupice završena.

Iz kamiona se iskrcavala građevinska oprema Viadukta, a do tada je ostao raditi bager na probijanju predusjeka ispred tunelskog portala sa zapadne strane od kamena. Buše se već rupe za potrebe miniranja.

Ipak od nikoga na novootvorenom gradilištu nismo mogli dobiti nikakve podatke, već nas upućuju na glasnogovornicu HC Ivanu Bekavac.

ana dragičević, foto: ivo ravlić / cropix


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 10:11