StoryEditorOCM
Dalmacijavozači, oprez!

Kombinacija koja donosi snijeg: navečer stiže nova promjena vremena, oblaci će se gomilati, a bura će jačati

15. siječnja 2017. - 10:42
malacka_snijeg24-140117

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, najviša dnevna temperatura zraka od -2 do 3, a na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za dana, 15. siječnja.

Ujutro mjestimice i kratkotrajna magla. Prema večeri i osobito tijekom noći sve oblačnije, a u Dalmaciji može pasti i i malo kiše. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu umjeren istočnjak i bura u jačanju, pa će navečer podno Velebita biti olujnih udara.

Ceste skliske, ponegdje jak vjetar

Kolnici su skliski u većem dijelu zemlje, ponegdje ima ugaženog snijega, a moguća je i poledica, ponegdje ima magle, a u Primorju te na A1 kod tunela Sveti Rok ima ograničenja zbog jakog vjetra, izvijestio je HAK.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) izmeđi Karlobaga i Svete Marije Magdalene, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići, te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kokovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine no dionice su otvorene za sav promet.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Lici. Ima je i na autocestama A1od tunela Mala Kapela i čvora Gospić, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Novska. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sljemenska cesta otvorena je za sav promet sa obje strane, uz obaveznu zimsku opremu.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru, Lici i nekima u Dalmaciji.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:22