StoryEditorOCM
Dalmacijanovinar slobodne dalmacije u domu zvonimir predstavio novu knjigu gori-doli...

KNJIGA IVANA UGRINA Pristup bez žutila i dodvoravanja

Piše PSD.
28. veljače 2011. - 20:02

U sklopu obilježavanja 15. obljetnice HKZ MI-Solin, u domu “Zvonimir” u Solinu predstavljena je knjiga GORI-DOLI... autora Ivana Ugrina, dugogodišnjeg novinara i urednika Slobodne Dalmacije. Knjigu su predstavili don Anđelko Kaćunko, župni vikar u Gospiću, i Petar Škorić, dopredsjednik Hrvatskog časničkog Zbora grada Splita.

Govoreći o knjizi, Škorić je istaknuo kako autor u svojim tekstovima često analizira i razobličuje brojne suprotstavljene stavove o vjerskim, nacionalnim, povijesnim i društvenim događajima, pojavama i pojedincima u hrvatskom društvu.

- U Ugrinovu pristupu nema žutila i dodvoravanja različitim interesnim skupinama. Naprotiv, u njegovu objektivnom pristupu koji je obilježen obranom čovjekoljublja, domoljublja, bogoljublja i kršćanskih vrijednosti, prepoznat ćemo jedini ispravan put kojim hrvatski narod treba hoditi da ponosno iziđe iz trenutnog stanja beznađa i depresije - rekao je Petar Škorić, dodavši kako se nada da će Ugrinovo uspješno djelovanje biti poticaj i nekim drugim piscima i novinarima, posebno mlađima, da ostanu uspravni i dosljedni u obrani svojih vrijednosti i ideala.

- Između korica ove knjige, odnosno “Predgovora” vlč. Zlatka Sudca i autorove “Zaključne riječi”, nalazi se 55 komentara. U njima je riječ o različitim, ali i svim važnim temama društvenog i crkvenog života. Iz ove Ivanove knjige lako se dade iščitati što se u Hrvatskoj zapravo događa, ali ne na način kako nam to svakodnevno serviraju mediji ili političari jer razborit čovjek uvijek nastoji zaviriti iza zastora svih događaja - rekao je don Anđelko Kaćunko.

Na kraju je nazočnima, među kojima i solinskom gradonačelniku Blaženku Bobanu, predsjedniku HKZ MI Antonu Klimanu, solinskom župniku don Vinku Sanaderu, zahvalio sam autor. Izrazio je zadovoljstvo što je ostavio dokument koji će svjedočiti o vremenu teške krize, kako materijalne, tako i duhovne, ali i što nudi nadu jer “tko bi doli, gori ustaje”.

Predstavljanje knjige je pjesmom uveličao Papa band, a kroz program je vodila Maja Matas.

jasminka perić
jakov teklić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 13:15