StoryEditor
Dalmacijain memoriam

Kaštelanski vatrogasci opraštaju se od prerano preminulog kolege i prijatelja, junaka strašne nesreće kod Rudina: Zauvijek ćemo ga pamtiti kao najjačeg i najveselijeg među nama

Piše PSD
5. rujna 2019. - 16:14
marijan_uniforma_cb-940x1264

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kaštela objavilo je da je 4. rujna preminuo njihov kolega i prijatelj Marijan Gjirlić. Imao je samo 39 godina.

Kaštelanski vatrogasci naveli su i kako se Marijan posebno istaknuo pri intervenciji nesreće putničkog vlaka u srpnju 2009. godine, kada je obavljao svoj redovni posao kao vozač autobusa javnog gradskog prijevoza i došao do mjesta nesreće i prevezao ozlijeđene do KBC Split, a za koji je čin njegova tvrtka Promet Split nagrađena “plaketom najbolji pothvat 2009. godine”.

'Marijan je rođen 01. lipnja 1981. godine u Splitu. U DVD Kaštela učlanio se 1991. godine. Ponosno je nosio zvanje Vatrogasnog dočasnika te isticao plamenice za hrabrost i požrtvovnost i spomenice za 20 godina aktivnosti u Društvu. Obnašao je funkciju člana zapovjedništva, te sudjelovao na mnogobrojnim vatrogasnim intervencijama i vatrogasnim natjecanjima diljem Hrvatske.

Vrijedi navesti kako se posebno istaknuo pri intervenciji nesreće putničkog vlaka u srpnju 2009. godine, kada je obavljao svoj redovni posao kao vozač autobusa javnog gradskog prijevoza i došao do mjesta nesreće i prevezao ozlijeđene do KBC Split, a za koji je čin njegova tvrtka Promet Split nagrađena “plaketom najbolji pothvat 2009. godine”.

Unatoč teškoj bolesti bio je dio nas i nadasve borac, čime pokazuje svoju vrlinu i humanost prema vatrogasnome pozivu. Mi ćemo ga zauvijek pamtiti kao najjačeg i najveselijeg među nama.

Vječno ti hvala za sve što si činio!

Pogreb dragog nam pokojnika uz vatrogasnu pogrebnu počast obavit će se u petak, 6. rujna 2019. godine u 17 sati na mjesnom groblju Sv. Jure, Radošić.'

#VATROGASCI#KAŠTELA#MARIJAN GJIRLIĆ#DVD KAŠTELA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 06:10