StoryEditorOCM
DalmacijaNE VOLE SLATKO

Kaštelanski krnjeval bio je najveći u Županiji: platili Kolinda i čokoladica

28. veljače 2017. - 23:19
poklade_kastela36-280217.JPG

Spektakularnim krnjevalom, najvećim u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u organizaciji K.K.U 'Poklade' završena su ovogodišnja pokladna događanja u Kaštelima, a povorku maškara u utorak u kojoj su sudjelovale 32 maškarane trupe pratilo je nekoliko tisuća posjetitelja.

Ove su godine nekoliko stotina metara dugu kolonu predvodili meštar od krnjevala - Marko Grozdanić, Miljenko Plemeniti, gradonačelnik Ivan Udovičić te, kako su ih nazvali - buduća gradska vlast, Denis Ivanović i Sandra Zokić.

Ptičja gripa, Lučica u Kaštel Starom, Komunalni redari, Kaštelanski masakr motornom pilom, Moraš skupit sve, Useljenički val, Gangsteri s mora, Moderna ročna vojska iz Sućurca, Vrač iz regiona, te brojni gosti, među kojima i oni iz Korenice, Rijeke i Slovenije, tek su neke od ovogodišnjih maškaranih skupina koje je zasjenio Krnje - predsjednica Kolinda i čokolada, koju je dijelila djeci.

Vatreni spektakl upriličen je na starosejskom brcu, a fešta do sitnih jutarnjih sati u hotelu 'Resnik'. I ove godine brojni građani nasmijali su se satirično humorističkom Maškaduru, listu K.K.U. 'Poklade'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 03:49