StoryEditorOCM

Kaštelanska Hvidra: Do kada će se Strize lažno predstavljati?

Piše PSD.
18. kolovoza 2008. - 14:39

Strizu opet prozivaju čelnici kaštelanske Hvidre
Arhiv / CROPIX /
Već dvije godine Željko Strize nije član Hvidre, a uporno se predstavlja predsjednikom kaštelanskog ogranka te časne organizacije, upozorili su još jednom stvarni članovi predsjedništva i Nadzornog odbora Hvidre Kaštela.
Nakon nedavnog pohoda na Gradsku upravu, kada se prijetilo oružjem, spominjalo Koradea, zahtijevalo stanove, istinski su se branitelji i invalidi odlučili progovoriti o desetogodišnjem, tvrde, teroru Strize i njegovih «jurišnika».

- Dvije godine Strize bespravno koristi žig Hvidre, upravlja sredstvima, jedini je upoznat sa stanjem na računu Udruge, jedini tim sredstvima gospodari, koristi se prostorijama Udruge, traži i moljaka donacije u naše ime, kazuje nam Željko Batina, dopredsjednik Hvidre Kaštela.

Bio je Strize pozvan vratiti i ključeve i žig, ali ih je odbio predati policiji. Svojevoljno izdaje iskaznice Udruge, za koje branitelji kazuju da su lažne. Navodno ih daje tiskati u Bosni i Hercegovini. Lako se, vele, prepoznaju, jer im je pleter na prednjoj i grb na stražnjoj strani jarko crvene boje, a u potpisu predsjednika Hvidre Hrvatske umjesto Josipa Đakića stoji ime Josipa Dakića, no premda su podigli kaznenu prijavu MUP-u zbog krivotvorenja članskih iskaznica i priložili kao dokaz jednu od njih – do danas ih nitko iz Državnog odvjetništva nije po tom pitanju kontaktirao.

- Znači li to da će Odvjetništvo reagirati tek kada Strize stane tiskati osobne iskaznice i putovnice na svoju ruku, pita Batina.

Do kada će Kaštela trpiti Strizu i njegovu tiraniju, pitaju se branitelji, do kada će Kaštela biti «grad slučaj», a branitelji i inivalidi zbog agresivne manjine biti proglašavani – građanima drugog reda?

- Strize glumi velikog borca za ljudska prava, a u osnovi samo manipulira ljudima za svoju korist, kazuje nam Ivica Gagić, predsjednik Nadzornog odbora Hvidre Kaštela. Kaštelanska je javnost dobro upoznata s listom prekršajnih i kaznenih djela samozvanog predsjednika, kazuju nam dalje, a oni koji su se pošteni našli u toj igri mačke i miša sada žele oprati ljagu sa svojega imena i sa imena svojeg grada.

                                                                                                  Milena Budimir / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 14:48