StoryEditorOCM
Dalmacijaispred glazbene škole josipA hatzeA teku fekalne vode koje prijete i zagađenjem obližnje plaže

KAŠTELA PUNA MIRISA Fekalije ispred škole šire nesnosan smrad

Piše PSD.
12. kolovoza 2011. - 16:06
Za razliku od prošlih godina kada su se incidenti u najvećem broju slučajeva događali zbog ispuštanja fekalnih i otpadnih voda u more, zbog čega je dolazilo do onečišćenja plaža, pa čak i zabrane kupanja, ove godine one se pojavljuju na otvorenim gradskim površinama.

Naime, još od prošlog tjedna lokve fekalija istječu iz šahtova ispred kaštelanske Glazbene škole Josipa Hatzea, na području ispred nekadašnje Baletne škole, a uz oku neugodnu sliku, stvaraju nesnosan smrad koji se širi uokolo.

Da stvar bude još gora, riječ je o lokaciji u čijoj se neposrednoj blizini nalazi najveća kambelovačka plaža na kojoj svakodnevno boravi veliki broj kupača, posebno djece.

 - Da, posljednje dane su se pred školom pojavile nekakve lokve smeđe vode koja je izlazila iz obaju šahtova koji se tu nalaze. Ne treba uopće razmišljati o čemu je riječ jer je to jasno zbog samog mirisa koji se otud širio.

Smrad se osjetio na dvadesetak metara uokolo, a najgore je što tu ima dosta djece. Znate kakva su djeca, iziđu iz mora, trče, kao da ona gledaju po čemu gaze. Prije neki dan sam osobno upozorio dvije djevojčice koje su gazile baš po tim ispustima, za koje se čudimo odakle su se pojavili kad Glazbena škola uopće ne radi zadnje vrijeme, kazuje nam Ivan Britvić, česti kupač na ovoj kaštelanskoj plaži.

Vesna Alebić, ravnateljica splitske Glazbene škole Josipa Hatzea, čija je podružnica škola u Kambelovcu, izjavila je kako nije upoznata sa slučajem te kako će, unatoč činjenici da oni nisu još nadležni za objekt u kojemu je škola, kontaktirati Vodovod i kanalizaciju kako bi se utvrdio stvarni problem.

Komunalci rješavaju problem

 - U kontaktu s nadležnima u ViK-u dobila sam informaciju kako objekt u kojemu se nalazimo nema nikakve veze s ispustom fekalija koje su se pojavile pred školom. Da je tako, svjedoči i podatak kako u školu nitko ne ulazi zadnjih mjesec dana jer smo svi na godišnjim odmorima, kazala je ravnateljica Alebić.

Dodaje kako ViK, prema informacijama koje je dobila, uopće nije nadležan za taj kanalizacijski priključak jer im zbog neobavljenog tehničkog pregleda nije još ni predan na upravljanje.

Iz Grada poručuju kako su komunalni redari prije desetak dana utvrdili kako se iz šahtova sa sjeverne strane objekta u kojemu je glazbena škola izlijevaju fekalije te su upozorili vlasnika obližnjeg restorana i hotela koji je u neposrednoj blizini kako bi se angažirala tvrtka za crpljenje fekalija.

Ističu kako je problem riješen, a prema informacijama komunalnih gradskih redara koji su jučer obišli to područje, prelijevanja više nema, osim masne mrlje koju će danas oprati komunalci.

JAKOV ŽARKO / SNIMIO MARIO TODORIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:00