StoryEditorOCM
DalmacijaAdriachem u stečaju

Kaštela: prodaje se deset soba bivšeg hotela za samce

Piše PSD.
15. ožujka 2014. - 23:35

Dvije godine nakon odluke skupštine vjerovnika (27. ožujka 2012.), na red za prodaju “Adriachema” u stečaju došao je i Hotel za samce II u Ulici fra Fulgencija Careva 11 u Kaštel Gomilici. Dražbeno ročište zakazano je za 26. ožujka ove godine, a na prodaju je ponuđeno deset prostorija (soba) po ukupnoj početnoj cijeni od 275.360 kuna, ili 35.983 eura.

Prostorije se mogu kupiti ili sve zajedno ili pojedinačno. Najmanja je površine 8,10 kvadrata (cijena 37.100 kuna), a najveća 11,75 kvadrata (53.800 kuna). Potencijalni kupci trebaju znati da se, prema oglasu objavljenom na Visokome trgovačkom sudu, prodaja obavlja po načelu “viđeno-kupljeno”, što znači da su isključeni svi naknadni prigovori kupca.

Osim toga, kupac je dužan na sebe preuzeti sve eventualne sudske sporove, kao i postupak iseljenja bespravnih stanara bez ikakvog daljnjeg sudjelovanja stečajnog dužnika ili potraživanja prema stečajnom dužniku.

U ovom slučaju riječ je o samo jednoj stanarki koja živi u jednoj od derutnih soba, koja će, međutim, biti zbrinuta u prihvatilištu Udruge “Sv. Jeronim”, kazali su nam iz te udruge. Bespravna stanarka je, naime, već u programu skrbi “Sv. Jeronima” za stare i nemoćne. Zahvaljujući tome eventualni kupac neće imati problema s bespravnim korisnicima prostora.

Što će biti sa zajedničkimprostorijama

Nekretnina ponuđena na prodaju u naravi je jedna od dvije zgrade nekadašnjeg samačkog hotela u kojoj žive bivši zaposlenici bivšeg “Jugovinila”, a sada i bivšeg “Adriachema”, s tim da je nekolicina od poduzeća otkupila prostorije u koje se smjestila.

Otkup je bio moguć početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, kad je hotel izgubio svoju funkciju. Dio zgrade, i to onaj ponuđen na prodaju, jest, međutim, napušten i malo je reći – zapušten. Prostorije su devastirane, neodržavane, uglavnom napunjene starim namještajem tipičnim za onodobne samačke hotele.

Polutrule škure vise s prozora, a oprez je potreban i na bočnom zapadnom ulazu budući da su istrunule daske na skalama. Aktualni stanari nisu, sudeći po (ne)odazivu na prošlo ročište, pokazali zanimanje za eventualno proširenje na susjedne sobe. Osim ako čekaju pad cijena.

– Bili smo samo nas dvojica – kazuje nam Ivica Džale, koji živi u dvije sobe na katu, koje nisu predmet prodaje. Džale se nema namjeru “širiti”, ali je zainteresiran za to da prodajom slučajno ne bi bile obuhvaćene i zajedničke prostorije u zgradi: terasa, kupaonice, hodnici, koji su dijelom već samoinicijativno “prekrajani”.

S obzirom na raspored prostorija ponuđenih na prodaju, u nizu jedna do druge, bez međusobne povezanosti, te kupaonice na jednom i drugom kraju hodnika, čini se da bi idealno poslužile za hostel. Naravno, nakon temeljitog preuređenja.

JADRANKA MATIĆ
FOTO: CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:50