StoryEditorOCM
Dalmacijahumanitarni spektakl klapski đir u četvrtak u kaštelima

Kaštela: ‘nasmijani kombi’ za invalide

Piše PSD.
24. studenog 2008. - 22:28

Pod organizacijskom palicom Gradskog društva Crvenog križa Grada Kaštela ovoga četvrtka (27. studenog) s početkom u 19.30 sati, u gradskoj dvorani u Kaštel Starom, priprema se glazbeni spektakl, ovoga puta humanitarnog karaktera, pod nazivom “Nasmijani kombi u klapskom điru”.

Publiku, koja će svojom donacijom i kupnjom ulaznice po cijeni od 30 kuna popuniti budžet za kupnju neophodnog kombija za prijevoz osoba s invaliditetom iz Kaštela, zabavljat će poznata estradna i klapska imena.

Na pozornici će i prvi tenor Trogira i Lijepe naše Vinko Coce, te Ante Ivić, Neno Kovačev, ali i zvijezde klapske scene, klape “Cambi” iz Kaštel Kambelovca, “Neverini” iz Kaštel Lukšića, “Sv. Juraj - HRM” iz Splita, “Tragos” iz Trogira te “Vokalisti Salone” iz Solina, a sve pod umjetničkim vodstvom ravnatelja “Večeri dalmatinske pisme Kaštela” prof. Vladana Vuletina.

Uz ovu glazbeno-humanitarnu večer, kojom će Kaštelani pomoći osobama kojima je zbog zdravstvenih problema pomoć prijeko potrebna, s brojnim donacijama uključili su se i sponzori, od Grada Kaštela pa nadalje. Kako nam je kazao v.d. ravnatelja GD Crvenog križa Kaštela Petar Boljat, za kupnju potrebnog kombija morat će se skupiti oko 500.000 kuna, a koristit će se za svakodnevni prijevoz invalidnih i teško pokretnih osoba s područja Kaštela na sve lokacije koje su im potrebne, počevši od odlaska k liječniku, na razne terapije ili u učionice, radionice ili knjižnice.

Ulaznice za ovaj humanitarni spektakl mogu se naći na prodajnim mjestima u Kaštelima, Splitu i Solinu. Medijski pokrovitelj je HRT Radio Split, a pokrovitelji Slobodna Dalmacija i Radio Dalmacija.

Jakov ŽARKO / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:56