StoryEditorOCM
Dalmacijanesvakidašnje

Kad ljudi oduševljavaju: vaterpolisti zavladali Modrim jezerom

Piše PSD.
12. srpnja 2014. - 21:19
Imotski prirodni biser Modro jezeru u subotu poslije podne ispisao je još jednu stranicu svoje zanimljive povijesti. Na njegovom presušenom dnu do sada se odigralo čak sedam nogometnih utakmica između imotskih Vilenjaka i Vukodlaka, dva "zaraćena" tabora sa dvije strane jezera. A u subotu i po prvi put vaterpolo utakmica ljutih protivnika. Prva u povijesti, a za igralište se pobrinuo organizator - Turistička zajednica grada Imotskog.

Lukica Kolovrat direktor TZ, osim standardne postave Vilenjaka i Vukodlaka, pozvao je i goste. Tako se niz strme litice jezera spustila i glumica Mila Elegović, pa Vedran Mlikota. Došao je i olimpijac Duje Draganja, pa potom svjetska i državna prvakinja u ronjenju na dah Lidija Lijić i njen kolega Tomo Vrdoljak. Došao je i Kristijan Curavić.

Poslije predstavljanja igrača sudac Josip Puljiz dao je znak, pa je onda zaplivao Vukodlak Duje Draganja za loptom.No za prsa bio je brži Vilenjak Mate Piplica,koji se u vodio oznojio, jer je oko sebe imao „tikvice“kako se ne bi utopio.

Igralo se po "ozbiljnim" pravilima vodenog imotskog futsal-vaterpola, tri puta četiri četvrtine, svaka po pet minuta. Po prvi put u povijesti vaterpola primijenjena je i popularna sudačka pjena koja označava točan razmak igrača od lopte.Pjena je bila u obliku šlag pjene.I dok se sudac okrenuo,bila je polizana od strane igrača. Rezultat na kraju bio je neriješen 5:5.

Osim vaterpola u off programu ronili su na dah Lidija Lijić i Tomo Vrdoljak. Dovoljno dugo da se obje momčadi okrijepe. Vukodlaci hladnim gemištom, a Vilenjaci jezerskom vodom. Po prilici desetak minuta. Bilo je i skokova sa strmih litica, a Jopa Raić pobrao je pljesak za svoj skok sa tridesetak metara.

- Prvi put sam u Modrom jezeru. frapantno, neponovljivo!! Nije mi bilo teško spuštati se. Žao mi je što moji Vilenjaci nisu pobijedili. No, dobit ćemo sljedeće godine - veli nam Mila Elegović.

A Vedran Mlikota ! "Pojačanje" za Vilenjake prije je izišalo iz vode nego što je i zaplivalo.

- Hladno brate, smrza sam se, idem trčat u Zagvozd, imam večeras predstavu. No, ovu u jezeru zaboravit neću nikad - kazao je Vedran. 

PIŠE: BRACO ĆOSIĆ
FOTO: BRACO ĆOSIĆ / BRANIMIR BOBAN / CROPIX 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 11:56