StoryEditor
Dalmacijaporuka vladi

Jedini u Hrvatskoj nisu prosvjedovali, ali sada i oni kreću u štrajk; Ravnatelj objašnjava: Bili su rezignirani, uvjereni da se položaj učitelja ne može promijeniti, ali sada su se predomislili

29. studenog 2019. - 08:14
Ravnatelj Neven Tešija

Jedina škola u Hrvatskoj u kojoj nije štrajkao nijedan nastavnik, Osnovna škola Petra Kružića u Klisu na današnji dan (petak) ipak će se pridružiti štrajku prosvjetara.

Neven Tešija ravnatelj je jedine škole u Hrvatskoj u kojoj se ne štrajka: Najviše me čude roditelji. Stalno po nama pljuju, a svaki dan nam šalju svoju djecu

Potvrdio nam je to njezin ravnatelj Neven Tešija kazavši kako su se nastavnici odlučili pridružiti štrajku u petak kao jedan simboličan čin na dan donošenja odluke sindikata hoće li se prihvatiti Vladina ponuda ili ipak neće.

- U štrajku će biti nastavno osoblje koje sutra ima radnu obvezu, to je jedno 25 ljudi. Ovo je znak moralne potpore našim kolegama - kratko nam je kazao ravnatelj Tešija.

U ranijem razgovoru za “Slobodnu Dalmaciju” Tešija je kazao kako nastavnicima nitko nije zabranjivao da idu u štrajk, ali njih 46, koliko ih radi u ovoj kliškoj školi, jednostavno je smatralo da se ovim štrajkom ništa neće promijeniti.

- Ja tu nisam imao nikakva utjecaja, a razlog je opća rezignacija i uvjerenje da se ovim štrajkom položaj radnika u prosvjeti ni za milimetar neće popraviti – kazao je tada kliški ravnatelj.

Što će nastavnici odlučiti nakon petka, hoće li i dalje ostati u štrajku ili će se vratiti na nastavu, to u ovom trenutku Tešija nije znao reći.

- Vidjet ćemo što će ljudi dalje odlučiti – komentirao je Neven Tešija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 01:53