StoryEditorOCM
DalmacijaOTIŠAO I POSLJEDNJI TROFEJNI ALKAR

Ivica Perić odustao od Sinjske alke

Piše PSD.
9. srpnja 2008. - 22:26

U srijedu su kandidati za alkare posljednji put ove godine jahali na hipodromu i u Sinjskom polju.

Vrlo je izvjesno da u povorci neće biti slavodobitnika iz 2001. godine Ivice Perića. On je zajedno s Ognjenom Preostom i Stipom Brekom nakon Alke 2001. godine, zbog otvorena suprotstavljanja napadima na pokrovitelja Alke i predsjednika RH Stipu Mesića i tadašnjeg predsjednika Vlade Ivicu Račana, udaljen iz alkarske čete.

Sva trojica su u stegovnim postupcima oslobođena odgovornosti i prošle godine su ponovno pozvana na pripreme. Breko i Preost su se zahvalili, a Perić je odlučio vratiti se ove godine.

- Do sada smo imali ukupno 15 treninga. Ivica Perić sudjelovao je na jednom, 2 ili 3 puta se ispričao, a onda se više nije javljao. Iz toga zaključujem da je odustao – kaže alaj-čauš Tonči Bešlić.

Inače, u alkarskoj povorci ovogodišnje Alke sudjelovat će 25 konja od kojih će samo četiri nositi žig Alkarske ergele. Za jasle hipodromske staje ovih je dana privezano 40 konja.

- Svi konji su zdravi, a koliko će ih i sudjelovati u alkarskoj povorci odlučit će alaj-čauš Tonči Bešlić – kaže dr. veterinarske medicine Stipe Šimundža, direktor Alkarske ergele.

- Uz konje iz ergele u staji su i privatni konji alkara. Iz potencijala ergele imamo desetak vrlo kvalitetnih konja, a još petnaest njih u privatnom je vlasništvu alkara. Od tih 25 konja izabrat će se 17 najkvalitetnijih za alkare kopljanike – veli alaj-čauš Bešlić.

toni paštar / epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 00:55