StoryEditorOCM
Dalmacijanova ženska udruga u gradu sa sve više onih kojima treba pomoć

‘Imotsko srce’ za stare i nemoćne

Piše PSD.
10. prosinca 2010. - 10:51

Mladi iz Imotskog i Imotske krajine odlaze u nedostatku posla, a u njihovim domovima ostaju stari očevi i majke. U samom gradu podosta je takvih obitelji. I mnogima od njih teško da ima netko pružiti ruku, doći na čašicu razgovora, donijeti im plin ili ih jednostavno odvesti liječniku. Sličnih primjera ima diljem Imotske krajine.

I upravo kako bi se toj populaciji olakša svakodnevica, pružila ruka pomoći, žene Imotskog su se organizirale i utemeljile udrugu “Imotsko srce”, kojoj je isključiv zadatak pomoći starima i nemoćnima. 

- Inicijativa za utemeljenje udruge potekla je od naše poznate liječnice dr. Darije Todorić-Brečić. U svakodnevnom poslu susreće se i s tom populacijom, te uvijek govori da je i topla riječ dovoljna njezinim pacijentima - veli nam Jadranka Brečić, novoizabrana predsjednica udruge “Imotsko srce”.

Tako će udruga za početak, u prostorijama koje će im osigurati Grad Imotski, imati otvoreni telefon za sve one kojima je pomoć potrebna. Desetak volonterki, koje će biti na usluzi, pomoći će svakom tko zatraži pomoć, bilo savjetom, obavljanjem najnužnijih poslova u kući, donošenjem hrane i slično. 

- U daljnjem radu utemeljit ćemo savjetovalište za stare i nemoćne, kao i kuhinju s toplim obrocima, da ne govorimo o tome da namjeravamo osigurati i kombi, kako bismo naše starije sugrađane po potrebi vodili liječnicima, u kupovinu, na izlete ili neke druge aktivnosti. Sve ovo ide za tim da Imotski danas-sutra dobije i dom za starije i nemoćne - kaže Jadranka Brečić.

Utemeljenje “Imotskog srca” pozdravili su mnogi Imoćani, a posebno oni treće životne dobi.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 16:15