StoryEditorOCM
Dalmacijaširi hodnici

Imotski policajci sele se u zgradu "Vodoprivrede"

Piše PSD.
27. travnja 2014. - 10:26
Prodaja nekretnine “Vodoprivrede” d.d. u stečaju izazvala je živo zanimanje u Imotskom. Po svemu sudeći, nakon 12. natječaja na Trgovačkom sudu u Splitu Ministarstvo unutarnjih poslova RH bit će kupac oko 300 četvornih metara zatvorenog, uređenog i namještenog prostora na dvije etaže te pripadajućeg velikog parkirališnog prostora.

Time bi se konačno mogao riješiti problem smještaja Policijske postaje Imotski, koja djeluje u središtu grada, u dotrajalom i neuvjetnom prostoru, podjednako za zaposlenike i za građane, koji se gotovo guše u uskim hodnicima.

Još u vrijeme ministra Kirina spominjala se nova lokacija na predjelu Gaj u Imotskom, a aktualni ministar Ostojić govorio je početkom 2013. da će se nova zgrada postaje u Imotskom graditi schengenskim novcem. U nestašici novca očito je prevladala razumna opcija, a to je lokacija u prostorima “Vodoprivrede” u Glavini Donjoj.

Nakon što je Trgovački sud prihvatio ponudu MUP-a, preseljenje je samo pitanje dana, iako ministar Ranko Ostojić kaže da to moraju privesti kraju pa će onda komentirati.

Od MUP-a smo primili sljedeći odgovor na upit hoće li se PP Imotski preseliti na novu lokaciju: “MUP nije kupio nekretninu imotske tvrtke ‘Vodoprivreda’, nego je u petak održano ročište na Trgovačkom sudu u Splitu radi prodaje imovine stečajnog dužnika ‘Vodoprivrede Imotski’ d.d. u stečaju.

MUP je dostavio ponudu za kupnju dijela nekretnine. Na održanom ročištu utvrđeno je da je MUP ispunio uvjete za kupnju nekretnine stečajnog dužnika te da će Sud donijeti posebno rješenje o kupnji tek nakon što zaprimi dokumentaciju vezanu uz stjecanje tražbine osigurane založnim pravom.”
Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 00:42