StoryEditorOCM

Imotski gradonačelnik Đuzel pod istragom policije zbog prijetnji

Piše PSD.
21. studenog 2011. - 20:19

Zbog upućenih prijetnji, o čemu je obaviještena i policija, u centru skandala našao se dugogodišnji gradonačelnik Imotskoga, HDZ-ovac Ante Đuzel. Prema neslužbenim informacijama, Đuzel je telefonske prijetnje uputio Trogiraninu sa splitskom adresom.

Svemu je, kako doznajemo, kumovala kupnja zemljišta na Drveniku Velom, gdje je imotski gradonačelnik ovoga ljeta i viđen u potrazi za atraktivnom lokacijom, a zanimao se za zemlju jedino prvi red do mora.

Đuzel je navodno zemlju i pronašao, vrlo vjerojatno uz pomoć svojih prijatelja iz Imotskog koji na Drveniku već imaju vikendice, potpisao je ugovor i platio. No, nakon što je valjda doznao kako na spornom zemljištu ne može graditi, zbog toga što je poljoprivredno ili se pak nalazi u obalnom zaštićenom pojasu, predomislio se i poželio raskinuti ugovor. Tražio je oštećenog da mu vrati novac, no on nije htio pristati na njegove zahtjeve i tada su zapravo počeli problemi.

Unatoč brojnim pozivima, do prestrašenog prodavatelja zemljišta na Drveniku, imenom Mate, nismo uspjeli doći, a nakon nekoliko naših poziva, isključio je telefon. Citirat ćemo ono što je kazao novinarki portala Dalmacijanews:

– Trgovao je s mojim ocem. Dva mjeseca je kupovao zemlju, dovodio odvjetnike i predomišljao se. Nakon 15 dana se predomislio, nazvao me i kazao da je prevaren jer on tu ne može graditi ono što je htio. To nema nikakve veze s nama, znao je što kupuje, a mi nismo krivi što su u Gradu Trogiru kriminalci pa svaki mjesec mijenjaju prostorni plan.

- Drvenik je proglašen zelenom zonom, a riječ je o atraktivnom zemljištu uz obalu. Zaprijetio mi je da ćemo mi njega tražiti oprost, a krenuo mi je i na obitelj. Mislio sam da je bolje da ga prijavim nego da se negdje sretnemo – dodao je.

- Nemam pojma o čemu pričate - bilo je sve što je Đuzel kazao za Dalmacijanews.

Sanja Nazlić iz splitske policije potvrdila je da su u petak zaprimili prijavu zbog prijetnji, to je bilo jedino što je kazala budući da je istraga još u tijeku.

Jakov žarko
Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:06