StoryEditorOCM
Dalmacijanastavlja se istraga

Imotska krajina danima priča o lopovima koji su opljačkali 'Kraljicu Hrvata': 'Ma volila bi da su pokrali cijelu moju kuću nego da su ovo napravili!'

8. siječnja 2020. - 13:49

“Prije dva dana na području Imotskog provaljeno je u dvije crkve iz kojih je ukraden novac milodara. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.”

Ova štura informacija objavljena u službenom biltenu Policijske uprave splitsko-dalmatinske nije prošla ispod radara, posebno u općini Podbablje, ali i u mnogim mjestima Imotske krajine.

Pitaju ljudi: pa kud sada za ove blagdane lopovi baš u crkve? I to ne u jednu, nego u dvije.

I dok oni realniji sliježu ramenima govoreći kako lopov ne bira ni mjesto ni vrijeme, a ponajmanje objekt koji želi opljačkati, očito je zgražanje većine u općini Podbablje i tamošnjoj župi jer se lopov, ili više njih, drznuo provaliti u crkvu Kraljice Hrvata u Grubinama i poznatu malu crkvicu sv. Luke u Kamenmostu.

– Ma volila bi da su mi opljačkali cijelu moju kuću nego da su tako nasilno ušli u ovu našu staru, lipu crkve svetoga Luke – bila je reakcija jedne starije žene koju smo zatekli na groblju tik do crkve sv. Luke na Kamenmostu.

 

 

Pokušali smo doći i do župnika, no nismo ga mogli dobiti na službeni mobitel. Ipak smo doznali da su lopov ili lopovi, osim što su provalili u crkve i, kako kaže policija, ukrali novac od milodara, učinili još jedno svetogrđe – oštetili su vrata i prozor na crkvi Kraljice Hrvata, ali i dio namještaja u crkvi sv. Luke na Kamenmostu.

Nevoljko su nam mještani Grubina govorili o tome, jer još se nije dogodilo da se odjednom opljačkaju dva njihova sveta mjesta.

– Volio bi da im samo znam imena i prezimena i da im se javno objave, jer mislim, ako su neki naši, da će im to biti za ciloga života negativni pečat među našim ljudima u župi – rekao je jedan Grubinjanin.

Za sada se ne zna koliko je novca ukradeno i kako su lopovi provalili u crkve u Grubinama i Kamenmostu. Djelatnici Postaje granične policije obavili su detaljan očevid i tragaju za počiniteljem ili više njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:47