Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
DalmacijaZabijelilo se nebo

I Bračane je popodne iznenadio pogled kroz prozor, samo su imali malo više sreće u hvatanju trenutka: pogledajte neuobičajene prizore, kombinacija bure i pahulja dovela je zimu na otok

Piše J. V.
28. prosinca 2019. - 19:27

Bračani su, čini se, uspjeli u onome s čim su tijekom popodneva problema imali stanovnici Makarske rivijere. I jedne i druge šokirao je pogled kroz prozor, samo su ovi potonji ipak imali malo više uspjeha u tome da "čudo" uhvate svojim kamerama.

'Gledamo kroz prozor i ne virujemo, smišno nam je': Dalmatince zbunila neobična pojava, hoće li nam zahlađenje donijeti ugođaj rezerviran za sjevernije krajeve?

Pa smo dobili nekoliko snimki oduševljenih Bračana koje je u popodnevnim satima, par dana prije Nove godine, dočekao - snijeg. Pravi pravcati, pahulje su zabijelile nebo iznad ovog dalmatinskog otoka.

Nosi ga bura, koju na vremenskoj prognozi predviđaju i tijekom večeri i jutra, a opisuju ju kao "orkansku", no uz snijeg na Braču, čini nam se, puše "samo" ona jaka. Dovoljno da pahulje raznosi na sve strane, a i pojača dojam hladnoće, koja nije zanemariva. Temperature će se spuštati do nule, a zabijelila se već i Zagora, kao i obronci Biokova.

Iako se na Braču, kako su nam potvrdili čitatelji, snijeg ipak ne zadržava na tlu, očekuje i njegove stanovnike, kao i ostale Dalmatince vrlo hladna noć. Prava prosinačka, par dana pred prijelaz u novu godinu.

#SNIJEG#BURA#SNIJEG NA BRAčU

Izdvojeno