StoryEditorOCM
Dalmacijaupravni sud raspetljao dugogodišnji kaštelanski čvor

HVIDRA CERTINOJ STRUJI Strize razbio vrata i promijenio bravu u prostoru PSRD-a ‘Srdela’

Piše PSD.
9. veljače 2012. - 20:32
Dugogodišnji predsjednik kaštelanske Hvidre Željko Strize proteklih je dana izgubio i posljednju pravnu bitku. Naime, nakon dugog niza godina otkako traju sudski sporovi oko legalnog vodstva Hvidre, koji su počeli između Strize i Joze Certe, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog sudjelovanja u pljački splitske pošte, priča je napokon dobila svoj epilog.

Prošlog je tjedna na Upravnom sudu donesena konačna odluka kojom se po svim točkama odbacuje žalba Željka Strize pa je to drugi upravni spor koji je Strize izgubio.

Iako do njega tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli doći, jer nije odgovarao na naše pozive, Strize će, kako je sam najavio, vratiti pečat udruge i ključeve prostorija te svu ostalu dokumentaciju predsjedniku kaštelanske Hvidre Ivici Gagiću i potpredsjedniku Robertu Ceraviću, koji su legalno izabrani na prošlogodišnjoj skupštini kaštelanske Hvidre.

- Željko Strize s Hvidrom ima još dva spora pred sudom u Kaštelima, a i ti sporovi uskoro će biti riješeni, jer se čekala ova odluka Upravnog suda.

Iako se u sudskom procesu koji je završen i dokumentaciji često spominje ime osuđenog Joze Certe, kao predsjednika kaštelanske Hvidre, on na toj funkciji nije otkada se protiv njega poveo zakonski postupak te je istoga dana kada je otišao u zatvor službeno isključen iz članstva Hvidre - izjavio je nekadašnji najbliži suradnik i Strize i Certe, a sadašnji predsjednik županijske Hvidre Željko Batina.

Kako neslužbeno doznajemo, Strize ne želi ostati prekriženih ruku i suočiti se s porazom. Otprije je poznato kako iza njega stoji veliki broj branitelja iz Kaštela i Kaštelanske zagore pa je spreman na osnivanje nove Hvidre koja bi paralelno djelovala s ovom koja je odlukom Upravnog suda sada legalna.

Ribiče izbacio na ulicu

Suočen s činjenicom da će za koji dan trebati novom vodstvu predati prostore Hvidre u Kaštel Štafiliću, u kojima se danas nalazi Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “Naša dica”, Strize je već krenuo u pohod kako bi novoj udruzi osigurao krov nad glavom.

Tako je u četvrtak navečer provalio u nakadašnje prostore Hvidre na rivi u Kaštel Starom, koje već četiri godine koristi Pomorsko-sportsko društvo “Srdela”, promijenio je bravu i članove kluba izbacio na ulicu. U klubu, kao i u gradskoj upravi, osuđuju Strizin potez, tvrdeći kako za to nije imao baš nikakve osnove.

- Ostali smo doslovno u šoku. Došao je u četvrtak navečer, razbio vrata i promijenio bravu. Kazao je jednom od naših članova koji je bio u prolazu kako mi tu više nemamo što raditi.

Unutra su nam ostale sve stvari, računalo, brojna oprema, a ima i nešto novca. Nama je bivša gradska vlast te prostore dala na korištenje, ova nova isto tako, jer je Gradsko vijeće donijelo tu odluku, grad je podmirio sva prethodna dugovanja struje, a mi smo unutra sve sredili. I plafone, sanitarni čvor, te čajnu kuhinju.

‘Nije ovo njegovo’

Poštujemo Strizu zbog njegova ratnog puta koji je prošao, čovjek je bio ranjavan, ali ovo nije način niti red da se ovako ponaša. Pa nisu ti prostori njegovo privatno vlasništvo - ističe član uprave kluba Doris Čićek, koji ujedno obnaša i dužnost gradskog vijećnika, napominjući kako su cijeli slučaj prijavili policiji u kojoj čekaju razgovor s načelnikom.

- Ne znamo što dalje, nemoćni smo u potpunosti, očekujemo da Grad riješi ovaj problem - poručuje Čićek.

                                                                                                          jakov žarko

Parčina: Strize je pretjerao

Kaštelanska dogradonačelnica Marinka Parčina kaže kako su u gradu dosad surađivali sa Strizinom Hvidrom.

- U dogovoru s njima roditeljima djece s posebnim potrebama riješili smo prostore za rad. Čim Grad dobije rješenje Upravnog suda, naša suradnja s njima, kao zastupnicima Hvidre, više neće postojati, jer se moraju poštovati odluke suda. Željko Strize je nakon ovakve odluke postao obična fizička osoba, dakle ne zastupa nikoga. Osuđujem slučaj provaljivanja u prostore koje je Hvidra nekada koristila, to nema pravo nitko u ovom gradu raditi, pa ni Željko Strize - izjavila je Parčina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 13:27