StoryEditorOCM
DalmacijaPROJEKT SOKOLANE

Hrvoje Marušić gradi lučicu sa 130 vezova i benzinsku crpku

Piše PSD.
11. siječnja 2013. - 00:08
U sljedećih nekoliko tjedana, vrlo je vjerojatno, počet će radovi na Sportsko-rekreacijskoj lučici na Sokolani u Kaštel Sućurcu. Naime, tvrtka “Custos”, vlasnika Hrvoja Marušića, prije mjesec dana Ministarstvu zaštite okoliša uputila je zahtjev za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš, a u roku od 30 dana od dana objave Ministarstvo bi trebalo dati suglasnost. Biti će to, kazao nam je Marušić, preduvjet za ishođenje lokacijske dozvole nakon koje na teren stupa mehanizacija.

Vanjski dio lukobrana za vez turističkih brodova

- Ne očekujem nikakve teškoće po tom pitanju, jer iz Grada imam čvrsta obećanja da neće biti nikakvih zapreka za lokacijsku dozvolu. Ministarstvo bi trebalo dati suglasnost U sljedećih desetak dana i onda smo kompletirali dokumentaciju za ishođenje lokacijske dozvole. Projekt obuhvaća lučicu, mul na kojem će se nalaziti servisna zona te benzinska crpka - kaže Marušić.

U lučici će se, doznajemo od vlasnika tvrtke “Custos”, moći privezati do 130 plovila, a lukobran će imati duljinu od 146 metara. Od toga će se 60 metara nasuti i betonirati za potrebe benzinske crpke za brodove. Uz lukobran, na vanjskom vezu, planiraju se napraviti vezovi za turističke brodove.

Iako je postojala dobra volja svih zainteresiranih strana, od ideje do realizacije ovoga projekta prošlo je sedam godina, a Marušić je uvjeren da je predugi proces dobivanja dokumentacije jedan od razloga zbog kojih investitori zaobilaze Hrvatsku.

U betonske radove i lukobran ulaže 10 milijuna kuna

- Ovdje je sve išlo s dobrom voljom. Grad nam je izašao u susret i promijenio GUP, imali smo podršku sa svih strana i opet nam je trebalo sedam godina do faze ishođenja lokacijske dozvole. Zbog takvog investicijskog ozračja oko nas i nemamo investicija, ništa se ne gradi, strojevi stoje - veli Marušić.

Investicija koju pokreće u prvoj će fazi, onih betonskih radova i izgradnje lukobrana, biti teška oko 10 milijuna kuna, a sva sljedeća ulaganja ovisit će o popratnim sadržajima i opremanju. No, moglo bi se kazati, dodaje Marušić, kako će nastavak investicije biti i do dva-tri puta financijski veći od same prve faze.

JAKOV ŽARKO
FOTO: JOŠKO ŠUPIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:06