StoryEditorOCM
Dalmacijazablistat će pet zvjezdica

Hotel burne povijesti opet će biti najglamurozniji na Makarskoj rivijeri, već je rasprodan za sljedeću sezonu!

16. rujna 2016. - 19:31
tucepi00

Burna i u najmanju ruku neobična priča o povijesti i sadašnjosti hotela "Jadran" u Tučepima, koji je prije gotovo sedam desetljeća bio prvi poratni novoizgrađeni jadranski hotel, ulazi u svoju završnicu upravo ovih dana kada počinju radovi na njegovoj konačnoj rekonstrukciji i dogradnji.

Taj nekadašnji ponosni simbol početka luksuznog turizma u Tučepima, izgrađen 1948. godine, tako će, nakon dvadeset godina urušavanja i propadanja, do sljedećeg ljeta zasjati s novih pet zvjezdica na fasadi i potpuno novim sadržajima i uslugom u čije će uređenje i obnovu biti uloženo oko 12 milijuna eura.

I ne samo da bi "Jadran" u samo devet mjeseci po projektu arhitektice Lee Aviani trebao vratiti nekadašnju slavu najglamuroznijeg hotela Makarske rivijere, nego je većina njegovih soba za sezonu 2017. godine – već rezervirana!

Tri bazena

Potvrdio nam je to Jako Andabak, većinski vlasnik "Bluesun Hotela", najavljujući početak radova na njegovoj rekonstrukciji.

- Već prije početka ovogodišnje sezone započeli smo nužna raščišćavanja terena i djelomično rušenje onoga što se moralo ukloniti. A već krajem rujna počinju građevinski radovi koji bi prema ugovoru s izvođačima trebali u cijelosti završiti do početka svibnja iduće godine. Znam da je rok ambiciozan, ali sve ćemo napraviti da ga ispoštujemo – kaže nam Jako Andabak.

- Južna fasada hotela prema moru i plaži ostaje ista, a sjeverna se nešto mijenja. Današnja zadnja etaža hotela se ruši i gradit će se drugačija. Hotel će imati pet zvjezdica i poslovat će u sklopu "TUI Blue" brenda koji ima svoje visoke standarde u svijetu koji će se ispoštovati i u "Jadranu". Imat će ukupno 161 sobu s 11 ekskluzivnih apartmana s bazenom.

Resort će imati i četiri bara te tri restorana. Bit će to naš prvi hotel s pet zvjezdica, imat će tri bazena, fitness, wellness unutarnji i vanjski, te naravno plažu pred hotelom za koju ćemo imati koncesiju – pojašnjava Andabak.

Prvi u Hrvatskoj

Inače, TUI Blue, u sklopu kojega će "Jadran" poslovati, novi je TUI-jev hotelski brend sa samo šest takvih hotela u Italiji, Njemačkoj, na Tenerifima i u Turskoj, a "Jadran" će biti prvi takav u Hrvatskoj.

- Investicija od oko 12 milijuna eura je velika jer se radi o ulaganju od oko 70 tisuća eura po hotelskoj sobi, ali planiramo da ćemo je vratiti u razdoblju od deset godina. Uz ovu investiciju, planiramo i veliku rekonstrukciju hotela "Berulia" u Brelima koji će imati četiri zvjezdice i novih 45 soba - pojašnjava Andabak investicijske planove najveće hotelske kuće u Dalmaciji.

Budući da će "Jadran TUI Blue" biti sastavni dio ponude toga najvećeg svjetskog turoperatora, to su ugovori za njegovo ekskluzivno punjenje za 2017. godinu samo putem TUI-ja već potpisani, a cjenovno i uslugom trebao bi se obraćati dobroplatežnim gostima koji zahtijevaju visoke standarde usluge, pojašnjavaju u Odjelu marketinga "Bluesun Hotela", koji će svoj prvi hotel s pet zvjezdica imati već iduće sezone u Tučepima.


 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:24