StoryEditorOCM
Dalmacijapotres zbog zlatnog rata

HDZ predstavio novog kandidata za župana, Ževrnja se nije pojavio na konferenciji za medije

Piše J. M.
25. travnja 2017. - 19:42
hdz_zupanija3-250417

- Kazao bih još jednom da sam kao odgovoran član HDZ-a od njegova utemeljenja, uvijek radio u duhu i interesu stranke, da u ovoj situaciji u svezi zadnje odluke Skupštine oko plaže Zlatni rat ne osjećam odgovornost, ali sam zbog medijske slike, percepcije koja se stvorila u javnosti, podnio neopozivu kandidaturu za splitsko-dalmatinskog župana, kazao je župan Zlatko Ževrnja u utorak u Splitu nakon održavanja sjednice Županijskog odbora HDZ-a, okupljenim novinarima ispred zgrade u kojoj je sjedište HDZ-a.

- Cijenim da je to duboko moralni politički čin da ne bih nanio štetu stranci na sljedećim izborima, ali u budućem razdoblju u ovim izborima apsolutno se stavljam stranci na raspolaganje sa ljudskim i stručnim kapacitetima kako bi ostvarilašto bolji rezultat u što ne sumnjam".

Ževrnja se na iznenađenje novinara nije pojavio na press-konferenciji na kojoj je Ante Sanader, predsjendik Županijskog odbora HDZ-a predstavio Blaženka Bobana kao novog kandidata za župana, jednoglasno podržanog od Županijskog odbora, predsjedništva i koordinacije na županijskoj razini.


- Blaženko Boban je Grad Solin iz sivila pretvorio u jedan od najljepših gradova, a želimo da tako bude i u županiji, kazao je Sanader te zahvalio županu Ževrnji na dosadašnjem radu. Boban se pred novinare pojvaio pozdravljen burnim pljeskom okupljene mladeži HDZ-a, zahvalio županima predhodnicima, te naglasio:

- Moralnim činom odustajanja od kandidature Ževrnja ukazuje na vjerodostojnost HDZ-a na svim razinama.

Odgovarajući na pitanja novinara, Boban je naglasio:

- S punom odgovornošću mogu kazati, događanja oko koncesije neće nanijeti štetu Opari, kandidatu za splitskog gradonačelnika, vidjet ćete 21. svibnja".

Novinari su, međutim, ostali bez odgovora na pitanje zašto Ževrnja nije smogao hrabrosti, došao na press-konferenciju i objasnio razloge svoga povlačenja

- O kakvim moralnim vrijednostima govorimo kad je ministarstvo utvrdilo da su prekršena tri zakona, pitali su novinari, a Boban odgovorio:

- Zakonski prekršaj, ako ste dobro analizirali, ne radi se ni o kakvim drastičnim prekršajima, radi se možda o, reći ću tako, ne krupnim stvarima", kazao je navodeći primjer roka predaje ponuda.

Na pitanja očekuje li da se u priču oko koncesije za Zlatni rat uključe neke druge institucije, te misli li da je bilo pogodovanja, odgovorio je Ante Sanader:

- Hoće li se netko ukjljučiti, to će odlučiti netko drugi, radi se o čisto proceduralnim greškama".

Je li ova odluka nametnuta od gospodina Plenkovića, glasilo je još jedno pitanje.

- Nije ni od koga, ovo je samo moralni čin, kao u nogometu, ako ekipa falije, onda trener daje ostavku", riječi su Sanadera.

Ne radi se u unutarstranačkom sukobu

- Apsolutno ne stoje tumačenja da se radi o obračunu s ljudima Milijana Brkića u stranci, to su obične špekulacije - odgovorio je župan Ževrnja na novinarski upit.

Da se ne radi o unutarstranačkom obračunu suprotstavljenih struja u HDZ-u, u kojemu se spominje i njegovo ime, kazao je pak Ante Sanader, proglašavajući takve teze ljubomorom na uspjeh i rejting HDZ-a od kada je predsjednik Andrej Plenković.

- Sukoba nema, ponovio je Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:37